Вторият ни мъжки национален отбор на турнир в Китай


Вторият ни мъжки национален отбор на турнир в Китай
19-03-2015 19:02

Награден фонд от $50,000 чака националите на шестстранен турнир

 

Мъжкият национален отбор на България ще вземе участие не Международен турнир в Китай. Това ще стане чрез втори отбор на страната ни, различен от този, който участва на квалификации за Евробаскет 2015 през лятото. Новината потвърди президента на федерацията Георги Глушков, а надпреварата ще се проведе от 12-19 юли. До момента има само устно потвърждение за него от организаторите, но се очаква до дни и писмено такова. На турнира ще участват шест отбора, сред които Китай, България, Италия, Дания и още два отбора, които не са ясни все още. Надпреварата ще бъде с финансова награда от $50,000.

 

Въпреки, че все още няма национален селекционер, България ще участва на турнира,а тимът ще бъде съставен от играчи, родени през 94, 93, 92 и 91-ва година.

 

„Не мисля, че трябва да поканим тези, които имат желание за почивка. Отборът ще бъде съставен младите момчета, които имаха успехи в последните години. Мисля, че това е базата.“, заяви още президента на БФБ Георги Глушков.

 

Предстои да бъде направена програма за Мъжкия национален отбор, както и да се избере старши-треньор, което отново ще стане чрез конкурс. 

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи