Вера Перостийска – MVP на Купата : Щастлива съм, че постигнахме това, за което работихме усилено


Вера Перостийска – MVP на Купата : Щастлива съм, че постигнахме това, за което работихме усилено
Вера Перостийска - MVP на Купата (сн.БФБ)
02-03-2015 14:02

Нефтохимик 2010 спечели Купата на България за 2015 година след шест годишно прекъсване. Тимът на Дечо Коешинов бе домакин на турнира и победи на финала Хасково 2012 със 67-59 .Преди това на полуфинал бургазлийки се справиха и с Монтана 2003. 


Центърът на Нефтохимик опитната Вера Перостийска бе най-полезна на последния мач с дабъл-дабъл от 24 точки, 10 борби и 5 блока и бе с основна услуга за успеха на своя тим. Тя бе избрана и за MVP на турнира за Купата в Бургас.


Ето какво каза минути след срещата състезателката с номер 6 Вера Перостийска:


„Чувствам се много щастлива от това, че спечелихме Купата. Малко уморена, но повече щастлива. Доволна съм, защото постигнахме това, за което работехме толкова усилено. Ние сме един отбор и благодарение на моите съотборнички станах MVP.

 

Очаквах да имаме доста по-тежък и нервен мач на финала. Ние бяхме по-спокойно психически и това допринесе да превъзхождаме през по-голяма част от мача. Накрая се успокоихме и за това допуснахме те да наваксат. Хасково е много борбен отбор . Те се хвърлят и раздават до край и това ни затрудни накрая.

 

Благодаря на всички фенове, които дойдоха да ни подкрепят. Обикновено нашата зала не е толкова пълна на мачовете, но днес беше изключително пълна и мисля, че феновете също допринесоха да играем така добре днес и да спечелим Купата.“


Тагове: Купа на България - жени, Вера Перостийска, Нефтохимик 2010
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи