Борислава Христова: Щастлива и горда съм, че играх с тези баскетболистки в първия си турнир за Купата


Борислава Христова: Щастлива и горда съм, че играх с тези баскетболистки в първия си турнир за Купата
(сн. lap.bg)
02-03-2015 11:03 | Иван Вълчанов

Вчера Борислава Христова и Нефтохимик 2010 спечелиха турнира Купа България 2015 в Бургас, който беше първи за младата баскетболистка. Заради големия си принос във финала срещу Хасково 2012 и сърцатата си игра, тя получи приза на името на Красимира Гюрова за най-борбен баскетболист на турнира. Ето какво каза тя за BGbasket.com след награждаването:

 

„Дадохме всичко от себе си, преборихме се. Изиграхме горе-долу добра защита, особено през третата част.Това ни успокои и може би затова се намали разликата през последната част. Вера е класен играч и ги намачка под коша. Много съм щастлива от това, че спечелихме мача.

 

И след полуфинала казах, че ако спрем Олга Дубровина и Анита Тейлане, мачът ще бъде доста по-лесен. Затруднихме стрелбата им, не им тръгна, което беше плюс за нас. Може би заради това успяхме да спечелим.

 

Изключително съм доволна и съм горда, че играх с тези състезателки на Купа България. Това за мен е дебют в този турнир и съм наистина щастлива. Дечо Коешинов е млад и добър треньор и това е голям успех и за него. Той ни подкрепя много, както и ние помежду си. Публиката, която беше дошла, също ни подкрепи.

 

Изключително щастлива съм за наградата, която получих. Посвещавам я на отбора, защото без момичетата нямаше как да я получа. Стараех се и исках да им помогна максимално. Посвещавам я и на треньорите, които ме подкрепиха, както и на публиката. Тази награда е за всички нас.”

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Борислава Христова, Нефтохимик 2010, Купа България - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи