Елена Станкова: Трудно се играе финал, когато един отбор е домакин и има предимство във всяко отношение


Елена Станкова: Трудно се играе финал, когато един отбор е домакин и има предимство във всяко отношение
01-03-2015 18:13

За втора поредна година Хасково 2012 остана на второ място в турнира за Купата на България при жените. Преди 12 месеца тимът падна на финала от Монтана, а сега допусна поражение от тазгодишния домакин Нефтохимик 2010. Ето как коментира срещата наставникът на хасковлийки Елена Станкова:


"Изключително трудно се играе финален мач, когато един отбор е домакин и има предимство във всяко едно отношение. Беше допусната изключително груба игра срещу Хасково 2012, подминаха се много двойни нарушения, които ни бяха направени в подкошието и по този начин много бързо отборът гост бива смачкан, губи увереност в действията си и по този начин се дава едно добро предимство на отбора домакин, което предимство балансирано се поддържа до края на двубоя. Вие виждате, че нашите възможности са големи и смятам, че ако Мартин Хорозов за втори пореден ден не беше толкова тенденциозен към отборът на Хасково 2012, ние имахме реалните шансове да изиграем двубоя нормално и той да не се компрометира по този начин.


Поздравявам треньорът на Нефтохимик 2010 за това, че той е изключително амбициозен. При тоталния провал на отбора през миналата година под ръководството на предишния треньор, сега виждам много свежест, много сили, много амбиции в Дечо Коешинов. Всъщност баскетбола е за състезателите и треньорите, а това, че някой днес си е позволил с действията си да компрометира стойността на двубоя е за негова сметка и за негова отговорност. Може би най-подходящ в този момент за интервю е г-н Стефан Станев. Аз нямам въпрос към него, а може би вие трябва да го попитате дали двубоят протече нормално от съдийска гледна точка. Разбира се той ще ви каже, че е протекъл нормално и всички ще бъдем доволни, че с нормално съдийство и честна игра сме направили поредната крачка за доброто на българския баскетбол.


Не бих направила нищо като контестация, не би го направило и ръководството, защото нищо не би се променило и това е най-големият проблем в българския баскетбол - че хората с мнение, хората с конструктивно мислене трябва да бъдат оставени да се изказват, а не да бъдат наказвани. Ние не сме в тоталитарен режим, от много години сме в условия на демокрация и тези мерки към хората с позиция са изключително деградивни по мое скромно мнение.


Трябва да се освежи системата и трябва да се хигиенизира пространството. Това е изключително важно. В замърсено пространство, а то дълги години беше замърсявано, не може да има успехи."

 

Владислава Николова, пратеник на BGbasket.com в Бургас


__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Купа България - жени, Хасково 2012, Елена Станкова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи