Време за промяна


Време за промяна
27-02-2015 14:02

Вчера стана ясно, че Сашо Везенков вече не отговаря за баскетболния клуб Лукойл Академик. Промяна, която е по-скоро е изненадваща, предвид времето, от което бившият национал заема поста спортен директор - цели 13 години.

 

Както всеки ръководител и всеки човек, и той има своите положителни и отрицателни черти. По времето на неговото ръководство Лукойл Академик постигна много големи успехи - осминафинал в Еврокъп (тогава УЛЕБ Къп), четвъртфинал в ЕвроЧалъндж и, разбира се, 11 поредни титли в българското първенство. Отборът мина и през доста грешки и трудности с чести и несполучливи треньорски смени и все по-неубедително представяне както в Европа, така и по нашите терени.

 

Нормално е обаче всеки цикъл да приключи. Идва времето за промяна в Лукойл Академик, за да стигне още един директор до своите успехи и грешки, а клубът да се развива. Безспорно Сашо Везенков е дал много на баскетбола както като състезател, така и като ръководител. Ние си позволяваме да дадем съвет към неговия наследник, който и да е той. Говорим за това от години и никой не ни чува, но ние сме длъжни да го направим като хора, на които им пука за баскетбола ни.

 

Не купувайте на килограм, а на качество. Пропилените пари за знайни и много по-често незнайни треньори и баскетболисти не водят до абсолютно нищо. Инвестирайте половината от тях в млади играчи и треньори и те ще се върнат многократно, при това по-скоро, отколкото очаквате. Добавете към мотивацията им освен пари, и кауза, защото само с първото очевидно нещата не се получават.

 

Ерата на Сашо Везенков в баскетболния Лукойл приключи и нормално, тя ще бъде запомнена и с добрите, и с лошите си моменти. Сега идва време за нова епоха, а от новия спортен директор ще зависи кои моменти ще бъдат повече - тези на разочарование или на триумф.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър



Тагове: Лукойл Академик, Сашо Везенков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи