Левски оцеля в голяма драма в Бургас, рожденик герой за успеха


Левски оцеля в голяма драма в Бургас, рожденик герой за успеха
Рожденикът Павел Иванов донесе победата на Левски
26-02-2015 19:54

Черноморец води с 5 точки при две минути до края, но изпуска победата


Левски постигна 12-а победа от началото на сезона, но тя дойде много много по-трудно от очакваното. При подновяването на шампионата "сините" гостуваха на Черноморец и спечелиха със 78-74 след сериозна драма в края. При оставащи две минути домакините поведоха с 5 точки, но след това не можаха да вкарат и така левскарите измъкнаха успеха, най-вече благодарение на капитана си Павел Иванов, който днес има и рожден ден. Така Левски вече е с 12 победи и 5 поражения, които ще го оставят на трето място, докато бургазлии остават предпоследни с баланс 2-15.


Домакините започнаха много добре срещата и дълго време водеха в резултата. След серия от 9-1 те се откъснаха напред с 8 точки, а след десет минути бяха напред с 9. Левскарите изравниха набързо в началото на втората част, но по средата й след серия от 6-0, черноморци се откъснаха със 7 точки. Въпреки това "сините" завършиха полувремето на ниво и след 12-3 успяха да поведат.


След паузата "сините" продължиха да имат аванс, но той бе минимален и домакините бяха в мача. След третата част бургазлии дори поведоха с 2 точки, но Левски бързо си върна преднината. Черноморци обаче бях близо и при 3.20 до края Коев вкара тройка и им даде аванс от 3 точки, а малко по-късно разликата стана и 5, като преди това домакините изпуснаха и два наказателни удари. Веднага обаче Павен Иванов върна много важна тройка, а след това и минута преди края Джими Хънт изравни. Последва нов пропуск за домакините, а Иванов отговори с кош и изведнъж Левски поведе. След това Черноморци пък не можаха да вкарат и Иванов отбеляза два наказателни удара, които решиха мача.


Черноморци могат да съжаляват много за изпуснатия шанс, тъй като вкараха едва 8 от 21 изпълнени наказателни удара. Иначе те бяха 10 от 24 от тройката, докато "сините" извадиха по-лош процент и бяха 8 от 30. Домакините обаче направиха и цели 17 грешки срещу едва 9 за гостите.


Над всички за победителите бе Павел Иванов, който завърши с 33 точки и 11 борби на рождения си ден. Алекс Симеонов добави 11 точки преди да напусне за 5 фаула, а Джими Хънт вкара 10 точки. За гостите не игра Васил Евтимов, който е във Франция по лични причини.


За домакините силно с 24 точки и 6 борби игра Димитър Рошманов, а Емил Бинев също бе на ниво с 15 и 5.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНОМОРЕЦ - ЛЕВСКИ


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

_________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук


Следвайте BGbasket.com в Туитър



Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Левски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи