Рилски се бори до края, но не можа да обърне Кожув


Рилски се бори до края, но не можа да обърне Кожув
25-02-2015 19:54

Рилски спортист допусна второ поредно домакинско поражение в група D на ЕВРОХОЛД Балканска лига. Тази вечер самоковци приеха македонския Кожув и загубиха с 86-88, като се бореха до края. Рилецо изоставаше с 19 точки в третата част, но успя да изравни, след което гостите удържаха в последните минути. С този резултат Кожув си осигури първото място в групата, а с това и директно място на полуфинал в турнира. Рилски пък от своя страна засега е трети и трудно ще мръдне от тази позиция, тъй като ще трябва да спечели гостуването си в Прищина с 24 точки на 3 март (вторник).

 

Малко след началото гостите направиха серия от 6-0 и се откъсна напред със 7 точки. След това те поддържаха аванс, като Рилски съумя да намали до точка, но така и не успя да изравни. Втората част пък тръгна със серия от 9-2 за македонците и преднината им стана 10 точки. След това на два пъти Рилецо намаляше до 5, но след втория Кожув вкара 9 точки поред и дръпна с 14. Самоковци отново намалиха, но след кош със сирената гостите бяха напред с 11 точки на почивката.


Второто полувреме тръгна със серия от 12-4 за гостите и те се откъснаха с цели 19 точки. В следващите няколко минути те поддържаха добрата си преднина, но в един момент Рилски започна добра серия и се върна в мача. Самоковци първо свалиха до след тройка на Златин Георгиев, а след това и до 5 след тройка на Гуджино. Все пак след 30 минути гостите имаха добър аванс от 7 точки, но пък Рилецо вече се бе върнал в мача.


Рилски най-накрая намали до 3 точки по средата на последната част, а при 3.40 до края разликата стана само една. При оставащи две минути Гуджино изравни с тройка и така всичко започна наново. Още в ответната гостите вкараха два наказателни удара, след което и двата тима пропуснаха. В крайна сметка 33.7 секунди преди края Кожув вкара нов кош чрез Албиянич, но пък много бързо Данчо Бозов върна тройка. При оставащи 11.7 Шепа бе фаулиран и в двата си опита за преднина от 3 точки. Това се оказа решаващо, като до края той вкара още наказателни удари и Кожув удържа успеха.


Жарко Ракочевич игра силно за домакините с 22 точки и 9 борби, а Йордан Бозов добави 21 точки.


За гостите с 21 точки приключи Милан Янюшевич.

 

Ето и временното класиране в група D на турнира:

Кожув 4 (победи) - 1 (загуби)

Сигал Прищина 3-2

Рилски спортист 2-3
Сутеска 1-4


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - КОЖУВ


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА D НА ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА



Тагове: ЕВРОХОЛД Балканска лига, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи