Делфин едва оцеля в морско дерби срещу Академик Варна


Делфин едва оцеля в морско дерби срещу Академик Варна
25-02-2015 20:12

Варненци на крачка от първи успех в А група


Делфин победи драматично Академик Варна в морско дерби на отложен от 13 кръг на А група мач. Бургазлии се наложиха като гост със 75-70, след като водеха през целия двубой, но в края изпуснаха контрола. Въпреки, че на моменти разликата бе над 15 точки, домакините от Варна изиграха много силна последна част и стопиха пасива си до 3 точки. Бургазлии обаче удържаха победата и прекъснаха серия си от три поредни загуби. Така те оставиха своя съперник на дъното в класиранета на А група без нито един успех, а Делфин са 10-ти с три победи и 10 загуби. В следващия кръг на 1 март бургазлии гостуват на Академик София в Правец, а Академик Варна на Рилски спортист.


Гостите започнаха мача силно като още в началото поведоха  11-3. Варненци обаче не се дадоха и след оспорвани 10 минути стопиха пасива си само на точка. Те успяха да обърнат във втория период, но за кратко и Делфин отново поведе.  Гостите от Бургас изиграха много силна втора част и на почивката вече имаха двуцифрена преднина от 13 точки (43-30). Бургазлии запазиха аванс си и през второто полувреме като след третата част тя бе над 15 точки. Те продължиха да доминират и в последната, а минути преди края варненци постепенно започнаха да намаляват. Минута и половина преди края на мача, след силно включване на Костурков, разликата падна до 3 точки при 69-72 и до края тя се запази много малка. Последваха оспорвани секунди с няколко фаула и таймаути, гостите направиха няколко грешки, но не допуснаха обрат.

 

Юношата на Ямбол Андрей Иванов бе най-резултатен за победата на Делфин като записа дабъл-дабъл от 20 точки и 16 борби. Димитър Найденов реализира 17, а 15 добави Стефан Кесов.

 

За Академик Варна капитанът Цветомир Куртев отново бе най-резултатен с 28 точки и 10 борби, но това не стигна за успех. Александър Иванов отбеляза 15 точки, а Крум Ведев овладя 11 борби и реализира 6 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК ВАРНА - ДЕЛФИН БУРГАС


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: А група - мъже, Делфин, Академик Варна
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи