Николай Вангелов с екипа на Виртус Болоня


Николай Вангелов с екипа на  Виртус Болоня
25-02-2015 17:09

Здравейте, скъпи читатели на BGbasket.com!

 

В новата ми публикация ще Ви разкажа за пробата ми в един от най-историческите клубове в Европа – Виртус Болоня.

Беше преди две години през месец декември. Обади ми се треньорът на юношеския отбор на Виртус и ме попита дали бих искал да участвам на Международен турнир с тях. Аз, естествено, се съгласих, нямаше как да откажа на такова предложение. Турнир беше организиран от Джорджо Армани и носеше името на неговата марка – Armani jeans.

 

В отбора ме посрещнаха много топло, сякаш бях техен играч. Заедно с другите момчета ме настаниха в огромен апартамент в центъра на Болоня. В него имаше доста снимки и медали от историята на клуба. Още с влизането в апартамента ме погълна вълна с историята, която има Виртус и тогава осъзнах, че съм в баскетболната столица на Италия. Дори да не бях техен играч, се чувствах горд да нося екипа им. Когато влезнах в "Унипол Арена" и погледнах към тавана, видях стотиците екипи на играчи, които са написали историята им и стотиците спечелени титли. (б.р Виртус е два пъти шампион в Евролига през 1998, когато тя още бе състезание на ФИБА и през 2001 година. На следващата година е сребърен медалист. Тимът е и един път шампион в Еврочалъндж през 2009 година)

 

Когато стъпих в залата им, наистина разбрах къде се намирам и просто настръхнах от удивление. Тренирах няколко дни с отбора и след това заминахме за Генуа, където щеше да се проведе турнирът. В него участваха грандове като Партизан, Олимпия Любляна, Армани Милано, Барселона, ние и сегашният ми отбор ПМС Торино. С отбора на Виртус Болоня не се представихме много добре. Играхме срещу Торино, Партизан и Милано като записахме само една победа срещу ПМС. Аз бях доволен от представянето си. В три мача завърших с дабъл-дабъл и пробата ми беше успешна. Накрая искаха да играя при тях, но не успяхме да се споразумеем за финансовите параметри на договора.

 

Все пак се радвам, че бях част от толкова прекрасно нещо.


Тагове: Николай Вангелов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи