Роберт Гергов: Клуб не се гради без база, сега това е най-важно за нас


Роберт Гергов: Клуб не се гради без база, сега това е най-важно за нас
(сн. Sportsimages.bg)
01-02-2015 14:05

Вчера в зала „Румен Пейчев” на стадион „Българска армия” се проведе благотворителен мач между фенове на ЦСКА и юноши от школата на клуба. Мачът се превърна в традиция, а средствата, събрани от него, ще бъдат дарени за привърженик на „червените”. Председателят на УС на клуба Роберт Гергов говори за плановете на ЦСКА и ремонтът на още една зала, който трябва да започне през есента. Ето какво каза той първо за развитието на „червените”:

 

„Обезпечени сме, вече имаме шест отбора – от 8-годишни, през 10-, 12-, 14-, 16 до 19-годишни. Имаме петима треньори и един селекционер. Клубът върви добре. Знам какъв е следващият ви въпрос – за мъжкия отбор. Поне до догодина няма да правим. Предпочитаме да инвестираме средствата, които имаме, в зали. Имаме възможност да ремонтираме още една. Мисля, че до 2-3 години ще имаме и мъжки отбор. Новата зала е на 4-ти километър, бившите имоти на ЦСКА. Имаме договор, ще ремонтираме още една зала там. Ако си спомняте, преди две години, когато ремонтирахме тази, събрах журналистите в руината, а след три месеца ви поканих пак на откриване. Надявам се това да го направим и с другата зала. Оптимисти сме, нормален срок е да започнем ремонта на пролет, но там ще отнеме поне година, защото нещата са много по-сериозни.

 

Съставили сме си план – първо да стегнем базата, след това да направим всички детски и юношески отбори, което е направено. Финансирани сме добре за това, което правим в момента. Смятам, че в тези тежки времена ще се справим и със следващата задача – да направим мъжки отбор. За съжаление, не мога да кажа близък срок за това нещо.

 

Абсурдна е ситуацията с Левски, но какво не е абсурдно в нашата държава? Каквото зависи от нас, ще направим. Както виждате – работим за баскетбола на ЦСКА и ще го докараме до мъжки отбор. Но много зависи от финансиране, икономика, политика, какво ли не. Не е оптимистично положението в държавата, но пък аз съм оптимист за баскетбола и за баскетбола в ЦСКА. Ако Левски не изпадне, ние ще ги чакаме след две години за вечно дерби.

 

Трябва да направим още една зала, защото тази ни отесня. Имаме 6 отбора, които учат сутрин и следобед, тренират по две групи и не ни стига залата. Имаме потенциал, направихме подготвителни групи в около 15 училища. Вече към 300 деца тренират в ЦСКА, което направихме за две години и не е малко. Но не се гради клуб без база, трябва първо да се направи зала. Това е най-важно за нас.

Много хора помагат на клуба. Разбира се, винаги може и повече, но не се оплакваме. Ще се получат нещата. Предимно помагат „ЦСКА завинаги” и Сашо Чакмаков.”

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Роберт Гергов, ЦСКА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи