Фенербахче с трета победа в Топ 16 (видео)


Фенербахче с трета победа в Топ 16 (видео)
(сн. euroleague.net)
31-01-2015 09:49

Фенербахче записа трета победа в Топ 16 на Евролигата. Турският тим победи испанския Уникаха с 68-60 като гост снощи. Така турците са с 3 победи и 2 загуби до момента и делят третото място в група F със сънародниците си от Анадолу Ефес. Уникаха пък е последен в класирането с 0-5, като остава единственият тим без победа в Топ 16. В следващия кръг Фенербахче ще бъде домакин на Лаборал Куча, а Уникаха – на Нижни Новгород.

 

Мачът вървеше изключително равностойно през цялото първо полувреме и до средата на третата част. Отборите често сменяха водачеството, а разликата рядко превишаваше 3 точки. Добра серия от 10-1 в полза на Фенербахче изведе тима с 9 точки напред в края на третия период и това беше ключов момент в мача. Макар че на моменти съперникът се приближи на точка, през последната десетка гостите удържаха преднина, а със серия от 5-0 в последните секунди си осигуриха победата.

 

За победителите Андрю Гаудлок наниза 20 точки, а Ян Весели се включи със 17. За Уникаха Йон Стефансон отбеляза 13, а Фран Васкес – 12 точки.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА F НА ЕВРОЛИГАТА


Тагове: Уникаха, Фенербахче, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи