Тони Паркър е Играч на годината на Европа за втора поредна година


Тони Паркър е Играч на годината на Европа за втора поредна година
(сн. fiba.com)
29-01-2015 12:01

За втора поредна година Тони Паркър беше избран за най-полезен баскетболист на Европа в анкетата на ФИБА Европа. Гласовете на фенове и специалисти поставиха французина малко пред сръбската звезда Милош Теодосич.

 

Най-големият успех на Паркър през 2014 беше спечелването на титлата в НБА със Сан Антонио Спърс. Това е четвърто такова постижение – рекорд за всеки европеец.

 

„Това ме прави много щастлив. Сезонът в НБА беше страхотен. Да се върнем по този начин след загубата във финала от Маями през 2013 година беше наистина невероятно. Показахме почти перфектен стил на игра. За мен е чест да бъда в тази класация заедно с имена като Пау Гасол, Дирк Новицки и всички играчи от Евролигата. Сърдечно благодаря на всички, които са гласували за мен, тази награда означава много”, каза Паркър.

 

На трето място след Паркър и Теодосич в анкетата завърши друг французин – Борис Диау, който освен че помогна на Сан Антонио да спечели титлата в НБА, спечели и бронзов медал на Световното първенство с Франция.

 

Припомняме, че най-добър млад баскетболист стана Дарио Шарич, а в тази класация българинът Александър Везенков завърши четвърти. Най-добра баскетболистка е Алба Торенс, а най-добра млада баскетболистка – Анджела Салвадорес.

 

След третото място в класацията при мъжете са Горан Драгич, Богдан Богданович, Пау Гасол, Дирк Новицки, Серхио Родригес, Йонас Валанчунас и Алесандро Джентиле.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Тони Паркър
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи