Рилски падна драматично от Куманово и остана втори в групата си


Рилски падна драматично от Куманово и остана втори в групата си
28-01-2015 20:32

Самоковци загубиха у дома след продължение

 

Рилски спортист завърши първата фаза на ЕВРОХОЛД Балканска лига с поражение. В своята "Арена Самоков" тимът прие македонския Куманово 2009 и падна драматично с резултат 90-95 след продължение. Така Рилецо завърши първата фаза с актив от 4 успеха и 4 поражения и продължава напред. Там Рилецо отива в група с Кожув, Сигал Прищина и Сутеска, като ще срещне първите два отбора и влиза с баланс 1-1.


В началото двата тима си размениха няколко точки преди при равен резултат гостите да вкарат 8 поред и да поведат. Преднината им стигна и 10 точки малко преди края на първата част, а през втората размяната на кошове продължи. Рилецо съумя да намали до 3 точки пасива си, но Куманово отговори със серия от 12-4 за аванс от 11. Домакините обаче набързо се върнаха в мача и влязоха на почивка с изоставане от само точка.


След паузата двата тима продължиха с гонитбата в резултата, като кумановци имаха минимален аванс. Рилски успя да изравни, след което Мандич вкара тройка за гостите. До края на третата част обаче самоковци вкараха 4 точки и бяха напред с 1 след 30 минути. В последната четвърт те дръпнаха в един момент с 5, а малко след това и със 7 точки разлика, но пък гостите не се отказаха и свалиха до 1 при 1.36 до края. В ответната атака Данчо Бозов проби и отбеляза, след което Мандич върна една точка. Последваха два пропуска на Рилски, а Аврамович бе фаулиран, но той изпусна и двата си опита. Джекич обаче хвана борбата и също бе фаулиран, като той бе точен два пъти и изравни. Това остави 27 секунди за атака на Рилски, а Бозов не можа да отбележи и мачът отиде в продължение.


В допълнителното време Рилецо поведе с 4 точки, но Куманово успя да изравни. След това Бозов вкара стрелба, но Джекич отговори с тройка и гостите излязоха напред с точка при 56 секунди до края. Последва грешка на Норфлийт, а след него Филипович отбеляза нова тройка за гостите и така реши мача.

 

Йордан Бозов бе най-резултатен за самоковци с 23 точки, а Джулиън Норфлийт се отчете с 20 и 6 борби. Златин Георгиев пък бе на ниво със 17 точки, 7 борби и 5 асистенции преди да излезе за пет лични нарушения.


Жокерът на гостите пък се казваше Бранислав Джекич, който приключи с 19 точки, 7 борби и 6 асистенции.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - КУМАНОВО 2009

 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА А НА ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА

 

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА

 


Тагове: ЕВРОХОЛД Балканска лига, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи