Александър Гавалюгов - най-младият състезател с блог в BGbasket.com


Александър Гавалюгов - най-младият състезател с блог в BGbasket.com
28-01-2015 16:02

BGbasket.com продължава с тенденция да ви запознава с млади таланти, които тепърва ще изгряват на баскетболното поле. 

 

Днес ви срещаме с Александър Гавалюгов, състезател в баскетболен клуб Балкан Ботевград.  


Разбира се, ще дадем думата и на всеки един от вас, който желае да сподели историята и преживяното в собствен блог в сайта. 


Преди броени дни малчуганът навърши 9 години, а родителите му казват, че хваща баскетболната топка още, откакто е проходил. Оттогава насам залата в Ботевград се превръща в негов втори дом. Александър е син на бившия президент на БК Балкан и бивш баскетболист Иван Гавалюгов и Стефка Слaвова - дъщеря на една от легендите в българския баскетбол - Венци Славов.

 

През лятото младият баскетболист участва на международен камп в Сърбия на името на сръбския специалист Александър Саша Груйч, за който ние също писахме ТУК. Още тогава малчуганът впечатлява всички с качествата си като освен, че е единствения бългрин на кампа, той е и най-малкият състезател. Най-големият успех до момента е, че още след първото му участие, след което натрупва няколко зланти медала, той се превръща в едно от лицата на този камп и вече е на първа страница в официалния им уебсайт. Може да видите неговото видео малко по-надолу.

 

Преди седмица Сашко и неговoто семейство се връщат от същия камп, който този път се проведе в Москва. Известно е, че организаторът на турнира Александър Груйч работи като треньор над 10 години в Русия. Първоначално в ЦСКА Москва, а след това и до момента е треньор за индивидуална подготовка на мъжкия отбор на Локомотив Кубан.

 


Ето какво разказва за кампа 9-годишният Александър Гавалюгов в първия си блог:

 

 Здравейте на всички.

В първия си блог ще ви разкажа за баскетболния камп, на който бях в Москва.

 

Преди няколко дни се завърнахме от там с мама и тати. Всичко премина много добре. Беше тежък камп с по 4 тренировки на ден. Проведе се отново за 10 дни, но този път бяхме само една група от 38 участници. Главните треньори бяха сърби, с които работихме и лятото  и етественно руски треньори.  Кампът за първи път се провежда по това време и то в Москва поради големия интерес към него. Лятото, след края на кампа, ни казаха, че евентуално ще има и зимен камп в Русия. Ние видяхме обявата за него в интернет и родителите ми ме записаха за участие.

 

Целия материал с младият състезател може да прочетете в специализирания сайт за детско-юношески спорт viasport.bg - ТУК

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Александър Гавалюгов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи