Левски се бори мъжки, но падна от шампиона на Адриатическата


Левски се бори мъжки, но падна от шампиона на Адриатическата
(сн. lap.bg)
20-12-2014 20:45

Левски игра мъжки до край и загуби достойно от шампиона на Адриатическата лига Цибона като домакин с резултат 64-74. „Сините” играха мача пред празни трибуни в зала „Универсиада”, заради наказанието, което им бе наложено заради масовия бой срещу Партизан. Въпреки че Цибона дръпна напред през първите 25 минути, Левски се приближи и до края вървеше плътно зад съперника. Това е 11-а поредна и общо 12-а загуба за тима в турнира, като той има и една победа, а Цибона има актив 7-6, като това беше четвърти пореден успех за тях. Следващият мач на българския шампион в турнира е на 24-и декември (сряда), когато в София ще пристигне Цървена Звезда, но публика в залата отново няма да има.

 

„Сините” започнаха мача със серия от 6-0, но гостите бързо наваксаха и до края на първата част поведоха с 6 точки – 18-12. Те продължиха да водят до почивката, като разликата стана двуцифрена и след полувремето таблото показваше 38-25. Левски изоставаше с 19 точки в средата на третата част, но не се отказа и след страхотна серия от 18-5 се върна в мача. Така след три части резултатът беше 56-46 в полза на Цибона. През последната десетка Левски стопи наполовина разликата и през последните минути беше на 3-4 точки зад съперника. Силите и класата на „сините” баскетболисти обаче не стигнаха за обрат и те загубиха достойно.

 

Цибона спечели 38 срещу 26 борби на Левски, като имаше и доста добър процент за стрелба от тройката – 9/19 (47%) срещу 7/27 (26%) на Левски. Общият процент за стрелба беше 53% - 35% в полза на гостите.

 

За Левски 14 точки отбеляза Димитър Димитров, а с 10 се включи Станимир Маринов. За Цибона Марин Розич вкара 17 точки, а с 13 се отчете бившият баскетболист на Лукойл Академик Юре Лалич.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - ЦИБОНА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ МАЧОВЕТЕ В АДРИАТИЧЕСКАТА ЛИГА

 

КЛАСИРАНЕ В АДРИАТИЧЕСКАТА ЛИГА


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКАТА ЛИГА


ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКАТА ЛИГА

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Левски, Цибона, Адриатическа лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи