Мануел Марков: Решаващо е ,че момчетата имат голяма жажда за победа


Мануел Марков: Решаващо е ,че момчетата имат голяма жажда за победа
18-12-2014 21:14

Кадетите постигнаха днес втора победа от участието си на Балканиадата в Букурещ. Националите ни се наложиха със 79-73 над Полша като водеха през целия мач.

 

Ето какво каза след срещата старши-треньорът на кадетите Мануел Марков:


 "Няма как да не съм доволен при положение, че втори пореден ден момчетата се стараят максимално и въпреки проблемите, които имахме днес с двамата ни контузени играчи, успяха да се преборят и да постигнат втора победа.

 

За днешния мач имахме много добър процент на успеваемост през първите две части при стрелбата от далечно разстояние, което не можеше да продължи до края и ние бяхме наясно с това. В моментите, когато поляците сваляха разликата, в някои ключови атаки, когато можеше да приключим мача, ние направихме пропуски, което доведе до това намаляване на резултата.

 

Най-резултатен в мача за втори ден бе Ивайло Тонев, който бе отличен с приз за MVP. Ето как Мануел Марков коментира неговото представяне: 

 

"Аз много добре познавам Иво Тонев и смятам, че има все още резерв, който да се използва. Специално за днешния мач, отчитам като моя лична грешка това, че може би трябваше да го съхраня , за да може да бъде по-продуктивен както в защита, така и в нападение.

 

"Със сигурност мачът утре няма да е лек, защото днес на разбора, който Христо Ценов беше подготвил, гледахме откъси от мача на Македония с Полша и стилът, който играят, не трябва да бъде подценяван и трябва да подходим по същия начин отговорно, както днес.

 

Радващото за мен  е, че момчетата имат голяма жажда за победа, което ни помага във всеки мач и всеки да дава максимално от възможностите си."

 

Владислава Николова, пратеник на BGbasket.com в Букурещ, Румъния



ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В НА БАЛКАНИАДАТА ЗА КАДЕТИ (16) В РУМЪНИЯ

__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър




Тагове: България (16), Мануел Марков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи