Кадетките с първи успех в Букурещ


Кадетките с първи успех в Букурещ
18-12-2014 19:25

Гергана Иванова бе избрана за  MVP на мача

 

Кадетките записаха първата си победа във втория мач от участието на Балканиадата в Букурещ. Момичетата, водени от Таня Гатева, се наложиха над първия отбор на Румъния с 58-50, след като показаха по-голямо желание и характер за победа от вчера. Кадетките изоставаха през повечето време, но изиграха много силна трета четвърт, в която обърнаха резултата и до края удържаха победата си. Така до момента и двата отбора са с една победа и загуба,а утре националките ни излизат в 18:15 часа срещу втория тим на Румъния.

 

Мачът започна доста оспорвано и след първата част кадетките измъкнаха аванс от 2 точки при 13-11. В началото на втория период обаче последва серия от 10-0 за румънките и те се откъснаха доста напред в резултата. Българките допуснаха доста грешки в нападение и на почивката изоставаха с 8 точки при 30-22.

 

След подновяването на играта националките подобриха значително играта си и постепенно стопиха изоставането си, за да изравнят 2 минути преди края, а и да направят обрат в последните секунди след тройка на  Гергана Иванова със сирената и така те излязоха с 5 точки напред.  

 

В последния период кадетките задържаха преднината като я увеличиха на 10 точки, след две поредни тройки на Карина Константинова. До края домакините не успяха да стопят пасива си и загубиха двубоя.

 

Карина Константинова беше най-резултатна за победата на България със 17 точки,а Гергана Иванова бе избрана за MVP на мача като реализира 15 точки и овладя 6 борби. 10 точки добави Янина Тодорова.


За Румъния с най-много 11 точки е Роберта Салатин.


Владислава Николова, пратеник на BGbasket.com в Букурещ, Румъния



ПЪЛНА СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ (16) ОТ МАЧА С РУМЪНИЯ (16)


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНИАДАТА ЗА КАДЕТКИ (16)

__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 


Тагове: България (кадетки 16)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи