Елена Станкова: Отборът ни беше готов да победи Нефтохимик с минимум 15 точки


Елена Станкова: Отборът ни беше готов да победи Нефтохимик с минимум 15 точки
(сн. lap.bg)
15-12-2014 12:10

Старши-треньорът на Хасково 2012 Елена Станкова коментира пред BGbasket.com загубата на своя отбор като домакин на Нефтохимик 2010 в събота. Ето коментарът й за причините за загубата и срещата като цяло:

 

„Мачът започна доста злощастно за нашия отбор, като може би в 30-ата секунда на мача Анита Тейлане получи много тежък удар в лицето без топка. В резултат на това се беше разместил хрущялът на носа й. Започна много обилно кръвотечение и подът се напълни с кръв на две големи пространства, едното дори беше вътре на терена. Смятам, че още тогава трябваше да бъде отсъдена дисквалификация на Лидия Върбанова за това грозно деяние, което извърши. В този момент вече състезателките на Хасково 2012 изпаднаха в доста силен шок, защото кръвозагубата на Анита Тейлане беше наистина внушителна и това разстрои играта ни до края на първата част. Но смятам, че показахме класата си и в този двубой, след като победихме отбора на Нефтохимик и във втората, и в третата, и в четвъртата част. По никакъв начин не смятам, че при нормално стечение на обстоятелствата щяхме да загубим този мач. Отборът ни беше готов да победи Нефтохимик 2010 с минимум 15 точки разлика.

 

Искам да добавя, че след инцидента с Анита Тейлане, може би в следващата минута от мача, същият жесток удар без топка последва от Шарел Алън към Олга Дубровина. Това също не беше санкционирано, а за мен това са много грозни епизоди в баскетбола, които са далеч от феърплея.

 

Изгледах мача и съм отбелязала 26 ситуации, които бих желала мениджър „Съдийство” да проследи и да изкаже становището си. Вече лично съм му ги изпратила и се надявам той да ги провери и да изкаже компетентното си мнение.”

 

За целите до края на годината и през новата 2015-а и евентуални промени в състава, Станкова каза: „Надявам се да успеем да възстановим Анита Тейлане, защото тя изигра мача с доста кръвонасищане в областта на носа и устната кухина. Направихме всички необходими изследвания и мисля, че нямаме сериозни причини за притеснение. До края на годината ни остават ни мач с Левски в София и мач с Рилски спортист в Самоков. От нас се иска да бъдем мобилизирани и смятам, че ще спечелим тези два мача.

Мислим за евентуални попълнения в състава и сме готови да ги направим. Доволна съм от момичетата, показаха класа в първия етап. Надявам се, че ще продължим с добрите резултати и след Нова година.”

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Елена Станкова, Хасково 2012, НБЛ - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи