Левски с втора победа в НБЛ след дерби в Самоков


Левски с втора победа в НБЛ след дерби в Самоков
06-12-2014 19:22

Левски спечели дербито в Самоков

 

Левски спечели втората си победа в женското първенството на НБЛ в мач от 7 кръг. Тимът от София се наложи над Рилски спортист със 71-70 след много оспорван мач в Самоков, в който разликата бе минимална почти през цялото време, но гостите изиграха по-силна четвърта част.Тимът от Самоков бе воден от Даниел Клечков и Ани Рудева. Това е втора победа за Левски, които имат 4 поражения и мач по-малко, а Рилецо са с актив 1-6. В сряда на 10 декември Левски посреща Монтана 2003 в отложен мач от 6-ти кръг, а Рилски спортист играе с тях в събота.

 

В началото на мача Левски започнаха със серия 8-2, но домакините от Самоков веднага отвърнаха със същото и изравниха в резултата. Последва две много оспорвани части, в които през цялото време играта вървеше кош за кош, а на почивката Левски успяха да се измъккнат с две точки напред при 39-37.  Едва в средата на третата част момичетата на Стефан Михайлов успяха да се измъкнат сериозно напред, като увеличиха разликата за първи път на 10 точки при 49-39. Рилецо обаче не позволиха на съперника да задържи за дълго аванс и след две тройки на Кристина Пейчинова обърнаха и поведоха отново с две точки след третата част. Столичанки започнаха последната част със серия 9-0, а самоковки не можеха да отбележат дълго време. Въпреки това, те стопиха изоставането си, но до края Левски запазиха малък аванс. 20 секунди преди края разликата падна на точка в полза на гостите и последва таймаут за тях, след който обаче крайният резултат не се промени и Левски спечели двубоя. 

 

Христина Иванова бе най-полезна за победата на Левски като отбеляза 27 точки,а още на полувремето имаше 17. Радостина Димитрова завърши с 15 точки и 5 броби, а 12 точки и 8 асистенции записа Виктория Стойчева.  

 

Алисън Бауман отново бе най-резултатена за Рилски спортист като отбеляза 22 точки и хвана 6 борби, а Кристина Пейчинова добави 16.  Клендра Робъртс завърши с дабъл-дабъл от 14 точки и 11 борби.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - ЛЕВСКИ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ МАЧОВЕТЕ В НБЛ - ЖЕНИ

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ - ЖЕНИ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ - ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ - ЖЕНИ


Тагове: НБЛ - жени, Рилски спортист (жени), Левски (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи