Рилски се бори здраво, но отстъпи на Куманово като гост


Рилски се бори здраво, но отстъпи на Куманово като гост
(сн. lap.bg)
26-11-2014 22:05

Рилски спортист претърпя първа загуба за сезона в ЕВРОХОЛД Балканска лига. Баскетболистите на Росен Барчовски отстъпиха на македонския Куманово 2009 с 82-89 като гости в среща от група А на турнира. Самоковци се бориха със съперника, но не успяха да го обърнат и загубиха. Така двата отбора делят първото място в класирането на групата с по 3 победи и загуба до момента. В следващия кръг българският представител в регионалната надпревара гостува на Сутеска от Черна гора.

 

Рилски стартира добре и дръпна с 6 точки след серия от 7-0, но пък домакините се посъвзеха и с добра игра в атака обърнаха резултата и излязоха напред след първата част. Във втората те направиха две серии - първо от 9-2, а след това и от 8-2, с които разликата набъбна на цели 17 точки. Самоковци успяха да се съвземат и да намалят до 9, но Костоски вкара тройка със сирената от центъра и възстанови двуцифрената преднина за домакините на почивката.

 

След паузата Рилски тръгна със 7-2 и намали до 7, но след това домакините отговориха с 10-0 и си върнаха преднината от 17 точки. Тя се задържа няколко минути, а самоковци не се предадоха и скоро бяха отново в мача. Те вкараха 15 точки поред, намалиха до 1 и дори имаха шанс да поведат. Норфлийт обаче пропусна от тройката и Янески отбеляза за 4 аванс за домакините преди последните десет минути.

 

В тях здравата битка продължи, а на два пъти Костоски вкара важни тройки за домакините, които попречиха на Рилски да изравни или да поведе. При 2.26 до края Янески вкара тройка за домакините и увеличи разликата на 7 точки, а след него Норфлийт пропусна. В ответната атака Костоски отбеляза нов кош и той на практика реши мача.

 

Домакините спечелиха борбата под коша с 39-25 и си подадоха много повече асистенции - 23 срещу 12. Македонците имаха и по-добър процент от тройката - 11/26 (42%) срещу 8/24 (33%) на Рилецо.

 

Тони Гуджино oтбеляза 20 точки за Рилски, 19 наниза Джулиан Норфлийт, а с 16 се включи Йордан Бозов. За победителите Александър Костоски отбеляза 29 точки, а с 24 се отчете Саша Аврамович.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КУМАНОВО 2009 - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА А НА ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА


Тагове: Рилски спортист, Куманово 2009, ЕВРОХОЛД Балканска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи