Тити Папазов: Абсолютно логично Лукойл спечели


Тити Папазов: Абсолютно логично Лукойл спечели
(сн. lap.bg)
26-11-2014 20:15

Старши-треньорът на Левски Тити Папазов направи своя анализ след поражението от Лукойл Академик в Правец днес:

 

„Играхме слабо в нападение. В края вкарахме няколко коша, за да минем 70 точки. Имаше лош старт, после се върнахме в мача. Имаше два-три ключови момента, в които можехме да притесним домакините, но глобално мисля, че отборът на Лукойл Академик контролираше мача. Нямаме решение на ниския пост за Чарлс Томас. Добре в определени моменти се включи и Тери Смит. Липсва ни Христо Захариев в ротацията и с малкия точков принос на Ники Върбанов, на Митко Димитров, на Павел Иванов, станахме много пасивни в нападение. Абсолютно логично Лукойл спечели и трябва да ги поздравим, може би реалната разлика е малко по-малка.

 

Надявам се, че Христо Захариев ще се възстанови скоро, но не трябва да прекаляваме и да рискуваме здравето на играчите. Той е важен за нас – стабилен лидер с постоянна статистика, която дава основание да се опреш на нещо. Каквото и да говорим, има логика, а днес тя показваше, че отборът на Лукойл трябваше да спечели.


Засега няма новини за бъдещето на Левски. Бяхме изпаднали в такава ситуация преди 5-6 години. Правим всичко възможно да оцелеем, това е всеобща мисия. След мача Йовица Арсич ми каза, че е много важно за българския баскетбол да намерим решение. Смятам, че го каза искрено, на мен няма за какво да ми прави мили очи. Това е безспорен факт – присъствието на Левски в българския баскетбол е положително за този спорт. Правим всичко възможно и се надяваме във възможно най-кратки срокове нещо да се случи. Трябва да благодарим на играчите за коректното отношение и на този кредит, който ни дават. Преди години бяхме в същата ситуация – няколко месеца без заплати, преди Цветан Василев да се появи. Трябва да се помисли генерално за решение как да бъде финансиран българският спорт със законово решение. Не само да помагат хора, които имат сантимент в спорта и обвързаности към него. Трябва да има стратегия, която да даде възможност на големия бизнес да прави инвестиции в спорта. Така ще е по-лесно за всички.”

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Тити Папазов, Левски, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи