Евролигата подкрепя Европейскaта баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс


Евролигата подкрепя Европейскaта баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс
25-11-2014 19:37

В периода 29 ноември – 7 декември 2014 година, Спешъл Олимпикс България в партньорство с Българската федерация по баскетбол и Националната баскетболна лига организират кампания в подкрепа на Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс’2014 под надслов „Баскетбол за всички”.

 

Тази година ФИБА поставя на фокус състезанията трима на трима на половин игрище. В играта трима на трима, ФИБА вижда голямата възможност да бъде популяризиран баскетболът по света.

 

Състезанията от европейския шампионат 3x3 ще бъдат достъпни за всеки без ограничения от националност, възраст, пол и ниво на уменията. А включването в състезанията 3х3 на баскетбола с инвалидни колички и състезанията на Спешъл Олимпикс е във фокуса на инициатива през тази година.

 

В рамките на XI-та Европейска баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс, баскетболните клубове ще играят с лентите “АЗ ПОДКРЕПЯМ СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС БЪЛГАРИЯ“. В инициативата се очаква да вземат участие над 200 български баскетболисти в повече от 20 мача.

 

Благодарение на отдадената подкрепа на основния партньор ФИБА Европа, както и на проекта на Евролигата „One Team”, Българската федерация по баскетбол, професионалната баскетболна лига и клубове от цяла България и Европа, това ежегодно събитие включва 18,500 атлети от 33 страни, 25 национални федерации, участващи в повече 20 национални и над 200 регионални събития.

 

Баскетболната Евролига подкрепя Европейската баскетболна седмица чрез своята програма „One Team”, посвещавайки на Спешъл Олимпикс мачовете от Евролигата на 27-28 ноември и на 4-5 декември 2014.

 

Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс е едно от ключовите събития от годишния календар и е част от ангажираността на Спешъл Олимпикс за увеличаване броя и достигане до 60,000 регистрираните баскетболни играчи и 600 допълнителни треньори-доброволци към края на 2014г.

 

„ФИБА Европа продължава своята подкрепа за Европейската баскетболна седмица, защото вярва, че спортът играе важна роля в обществото, включвайки голям брой хора по един силно позитивен начин. Спешъл Олимпикс използва спорта за катализатор на промяната в живота на хората с интелектуални затруднения като насърчава уважението, приемането и тяхното включване. Нека направим Европейската баскетболна седмица през 2014 най-голямата и най-включваща досега, за да могат повече играчи с интелектуални затруднения да получат възможността да участват. Щастливи сме да подкрепим тази инициатива.” - каза Камил Новак, генерален секретар на ФИБА Европа.

 

Специални събития по време на Баскетболната седмица, ще бъдат обученията с професионални играчи, треньори и съдии. Unified Basketball® Games, в което заедно се състезават в един отбор играчи със и без интелектуални затруднения, ще концентрира вниманието към Международния ден на хора с увреждания, който се отбелязва на 3 декември.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи