Дунав 8806 с трети пореден успех в първенството


Дунав 8806 с трети пореден успех в първенството
21-11-2014 19:13

Дунав 8806 с трета поредна победа в първенството на НБЛ-жени.

 

Момичетата от Русе се наложиха над Рилски спортист в мач от 5 кръг при резултат 62-49, след като доминираха през целия мач. Така до момента русенки вече са с актив от три победи и две загуби, докато самоковки имат 4 загуби и само един успех. За домакините участие в днешната среща не взеха Цветомира Шаренкапова и Радостина Димитрова. В следващия кръг Дунав 8806 гостува на водача във временното класиране - Хасково, а Рилски спортист играе с Нефтохимик в Бургас.

 

Двата отбора си размениха за кратко водачеството през първата част, а след края й русенки водеха с минимален аванс. Те започнаха и втория период добре със серия от 5-0 и постепенно увеличиха преднината над Рилски спортист, за да излязат с 5 точки напред на почивката при 28-23. Шампионките от Дунав продължиха да доминират и през третата част, в която увеличиха значително аванса си. Самоковки започнаха последната част със силна серия от 5-0, за да намалят пасива си само на 4 точки при 44-40, но до края момичетата на Георги Божков отново поведоха значително в резултата и удържаха победата.

 

Кристина Сантяго беше най-резултатна за победителките с дабъл-дабъл от 27 точки и 13 борби, а Тамара Баич добави 12  . Жаклин Златанова също беше много полезна като завърши с 10 точки и 9 борби.

 

За Рилски спортист  най-много 14 точки реализира Клиандра Робъртс, която овладя и 8 борби, а Алисън Бауман отбеляза 10.

 


ПЪЛНА СТАТИСИТКА ОТ МАЧА ДУНАВ 8806 - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ МАЧОВЕТЕ В НБЛ - ЖЕНИ

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ - ЖЕНИ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ - ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ - ЖЕНИ



Тагове: НБЛ - жени, Дунав 8806, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи