Лукойл Академик отрано приключи с ЕвроЧалъндж


Лукойл Академик отрано приключи с ЕвроЧалъндж
(сн. fibaeurope.com)
19-11-2014 20:04

Лукойл Академик остана с минимални шансове за класиране във втората фаза на ЕвроЧалъндж. Това се случи едва след изиграването на три кръга, като днес „студентите” претърпяха трета загуба. Румънският Ровинари Търгу Жиу надви българския вицешампион като домакин със 72-67 в мач, завършил след продължение. Отборите бяха равностойни през цялата среща, въпреки че нямаше голям заряд и в двата състава. За Лукойл Академик игра и центърът Бруно Шундов, който беше привлечен миналата седмица, но това не помогна на тима да запише първа победа в Европа. В следващия кръг „студентите” гостуват на Кьорменд Кошарлабда в Унгария. В момента останалите три отбора в групата на българския представител имат по 2 победи и загуба и ще се борят за първите две места, които осигуряват позиция в следващата фаза.

 

Мачът започна със серия от 10-0 на домакините, но Лукойл се съвзе сравнително бързо и намали разликата. Все пак румънците водиха до края на първата част за 22-16 след нея. Гостите стопиха разликата и поведоха в средата на втората част, а до края на полувремето играта вървеше кош за кош и на почивката разликата беше само 2 точки – 34-32 в полза на Ровинари. Домакините продължиха да водят през голяма част от третия период, но в края му Лукойл изравни за 46-46.

 

В много равностойни минути от последната част отборите си разменяха водачеството и няколко пъти резултатът беше равен. Така се стигна до 61-60 в полза на румънците при 2 минути до края, когато Бруно Шундов вкара тройка, а бившият играч на Ямбол Неманя Милошевич върна кош за равенство – 63-63. В последните няколко атаки отборите не отбелязаха точки и мачът влезе в продължение. Резултатността на отборите беше ниска в добавеното време, а след серия от 5-0 румънският тим поведе с 69-65 при 35 секунди до края. Лукойл Академик не успя да вкара няколко стрелби и домакините взеха победата.

 

Домакините овладяха повече борби – 47 срещу 38, а в останалите статистически показатели разликата между отборите е минимална.

 

За българския тим с 21 точки и 6 борби завърши Тери Смит, а Бруно Шундов се включи с 18 точки и 11 борби. За съперника Портър Трауп отбеляза 17 точки, а с 13 и 11 се отчете Лари Търнър.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РОВИНАРИ ТЪРГУ ЖИУ - ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В НА ФИБА ЕВРОЧАЛЪНДЖ


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА В НА ФИБА ЕВРОЧАЛЪНДЖ

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Лукойл Академик, Ровинари, ЕвроЧалъндж
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи