Левски разби Спартак като гост в Плевен


Левски разби Спартак като гост в Плевен
19-11-2014 19:35

Шампионите с лесна победа в първенството


Пета победа от началото на сезона в мъжката НБЛ записа отборът на Левски. В последен мач от кръга "сините" гостуваха на Спартак Плевен и спечелиха лесно с 96-72 след тотална доминация в двубоя. Шампионите започнаха убедително още от първите минути, когато натрупаха голям аванс, а в края на третата и четвъртата част той скочи още повече за убедителна победа. Левски вече е с баланс 5-1, а точно след седмица гостува на Лукойл Академик в Правец. Спартаклии пък са 5 поражения от 5 мача, а в събота гостуват на Черноморец в дерби на дъното.


Серия от 7-0 по средата на първата част направи разликата 9 точки в полза на гостите, а те играха здраво в защита и силно в нападение, за да излязат на +15 след десет минути. През втората част разликата се поддържаше между 15 и 20 точки, а така бе и в третата. В края на тази обаче "сините" излязоха напред с 26, а след 10-0 в началото на последната и с 36. Оттук до края те се отпуснаха и така домакините намалиха.


Петима състезатели на гостите завършиха с двуцифрен точков актив, като с 19 точки най-резултатен стана Димитър Димитров. По 17 точки пък вкараха Димитър Ангелов и Николай Върбанов. Шампионите бяха без три основни фигури - Милян Пупович, Христо Захариев и Павел Иванов, а Станимир Маринов игра едва 8 минути.


Васил Александров се отчете с 15 точки за плевенчани, а с по 14 са Милен Захариев (8 асистенции, 7 борби) и Михаил Танев.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - ЛЕВСКИ


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

_________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 



Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Левски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи