Определиха домакините на Европейските при подрастващите, ето къде ще играят нашите


Определиха домакините на Европейските при подрастващите, ето къде ще играят нашите
15-11-2014 13:02

България ще приеме едно от първенствата


Бордът на ФИБА Европа одобри домакините на Европейските първенства за подрастващи през 2015 година. Единствено без решение остана първенството в дивизия В за кадетки (16), но то ще стане ясно в следващите дни. Именно в тази дивизия е и нашият национален отбор, така че той все още не зная къде ще се проведе шампионата.


След изминалото лято България остана с един отбор в дивизия А и това са 20-годишните младежи. Тяхното първенство отново ще е на море след това на о-в Крит, като сега домакин е Италия с курорта Линяно Сабиадоро. Датите за първенството са 7-19 юли.


Шампионатът за дивизия В при 18-годишните юноши ще бъде в Австрия между 23 юли и 2 август. Както снощи BGbasket.com съобщи България ще е домакин на първенството в дивизия В за кадети (16), а то ще се проведе в София между 6 и 16 август.


Два от нашите национални отбори в женската част също вече са наясно къде ще са първенствата. Става въпрос за 20-годишните жени, чийто шампионат ще бъде в столицата на Черна гора - Подгорица, между 2 и 12 юли. Шампионатът в дивизия В за 18-годишните девойки ще е в Букурещ между 30 юли и 9 август.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи