МисBGbasket.com 2014 Галя Георгиева: Аз съм човек, който се радва на малките неща


МисBGbasket.com 2014 Галя Георгиева: Аз съм човек, който се радва на малките неща
11-11-2014 22:12

Галина Георгиева е състезателка на Берое Стара Загора и преди няколко седмици бе избрана за първата Мис BGbasket.com 2014 година. Тя обаче не е просто красивото лице на нашия сайт, тя е много повече от това. Скромна, мила и с добро сърце, Галя може да влезе в душата на всеки с добротата и нежността, която излъчва непрекъснато. Уверете се и вие сами:)

 

- Здравей! Как се чувстваш като първата МисBGbasket.com? Щастлива ли си от признанието?  :)))

- "Здравейте! Разбира се, че се чувствам щастлива! Това е много важно признание за мен. Благодарна съм на всички за оценката!"

- Очакваше ли да спечелиш и какво ти казаха след това приятелите и близките ти?

- "Не съм очаквала, че именно аз ще бъда първата МисBGbasket.com 2014 . Изненадана съм от признанието. Приятелите и близките ми бяха много щастливи, поздравяваха ме с думите : " Вярвахме в теб и бяхме сигурни, че хората ще те оценят правилно!!!" :)))

- Разкажи на читателите ни малко повече за теб.

От колко време тренираш баскетбол и как се запали точно по този спорт?

- “Тренирам баскетбол от 11 годишна. В интерес на истината учителят ми по физическо възпитание един ден в училище ми каза, че събират момичета за баскетбол. Заинтригува ме и реших да отида на организираната първа тренировка. Беше ми много интересно, хареса ми този спорт и реших да тренирам. Посещавах всяка тренировка с желание и полагах много усилия. С постоянство и труд научих първите стъпки в баскетбола и така заобичах тази игра.”

 



- В кои отбори си играла до момента и кой е треньорът, от който си научила най-много до сега?

- “Възпитаничка съм на ямболската школа, защитавах името на клуба до 17 годишна възраст.  Първият ми професионален женски отбор беше отбора на Черно Море Варна. Състезавах се за там един сезон. След това ми беше даден шанса да развивам качествата си в женският отбор на Берое 07 Стара Загора.”

От всеки треньор, който ме е тренирал съм научила по нещо, но изключително много дължа и съм благодарна на треньора, който ме научи на тази игра. Човекът, който откри качества в мен и ми отвори път към баскетбола, това е Огнян Николов.
Благодарна съм и на треньора, който повярва в мен и възможностите ми, повече от колкото самата аз вярвах. Треньорът, който ми помогна да развивам качествата си и да израсна не само като състезател , но и като личност. Това е треньора ми от  Берое Константин Боев. Той ме научи да се боря и да вярвам, че мога да преодолея всяка трудност!!!

 

 

Искам да благодаря и на семейството ми, че винаги са ме подкрепяли във всичко и продължават да го правят с голяма любов.”

- Кой е най-големият ти успех до момента?

- Най-големият ми успех до момента е бронзов медал с женския тим на  Берое 07 през сезон 2007/2008.

- А коя е най-сладката победа?

- Най-сладката победа беше именно тази - спечеленият бронзов медал. Понеже отбора ни беше в много труден период, доста от факторните състезателки бяха с контузии, но с много усилия, вяра и отборна игра успяхме с минимална точкова разлика да спечелим бронза. Беше много сладка победа!!!

- Разбрахме, че в момента се възстановяваш от операция, а освен това тази година женският тим на Берое не участва в НБЛ. Какви са плановете ти за по-напред?

 

- “Да съм жива и здрава само, възстановяването ми да мине успешно и тогава бих си правила по-сериозни планове за напред.”

- Мислила ли си за това да играеш в чужбина?

- “Да, мислила съм. Имала съм и предложения от отбори в чужбина, но по една или друга причина не съм се решила на тази крачка.”

- На какво те научи лично теб баскетболът и кой е най-важният урок, който ти даде?

- “На първо място ме научи на дисциплина!
Спортът възпитава, помогна ми да израсна, научи ме да бъда самостоятелна и отговорна. Урокът, който научих, е, че без труд и болка няма успех! Така е и в живота, не само на игрището.”

- И един въпрос, който вълнува много наши читатели. Обвързана ли е МисBGbasket.com2014?

- :-)))))))) ....... Да, обвързана съм......

 

Щастливецът до нея също е баскетболист и се казва Ростислав Алексов. 205-сантиметровият център е родом от Бургас, но от 2 години играе в мъжкия тим на Берое. Двамата са заедно от година и 9 месеца. 



Последен въпрос. Какво те прави щастлива?

- “Малките неща. Както моите успехи, така и успехите на любимите ми хора ме правят щастлива. Аз съм човек, който цени и се радва на всяко малко нещо направено с любов и желание, което ме кара да сияя!”

 

Припомнете си ТУК първото интервю с Галина Георгиева по време на гласуването.

__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Галина Георгиева, BGbasket.com 2014
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи