Шампион 2006 и БУБА без загуба при 14-годишните


Шампион 2006 и БУБА без загуба при 14-годишните
03-11-2014 18:02 | superbasket.bg

В събота в зала „Триадица“ се игра третия кръг от междуобластното първенство за момчета до 14 годишна възраст в регион Витоша. Почиваше отборът на ЦСКА в този кръг, а останалите шест тима и тази седмица не предложиха много оспорвани срещи. Трите изиграни мача завършиха с убедителни победи за фаворитите в тях, въпреки очакванията, че Академик 17 ще се противопостави по-сериозно на Левски.

 

Академик София започна добре срещата си със Шампион 2006, но в крайна сметка временният лидер в класирането закономерно взе своето и спечели със 74-49. Това бе трети пореден успех от толкова изиграни срещи за момчетата на Шампион 2006. Те, заедно с БУБА баскетбол вървят непобедени до момента в тази възрастова група. Разликата между двата тима е, че Шампион 2006 е с три победи, докато БУБА баскетбол с две и мач по-малко.

БУБА баскетбол се наложи над Славия с лекота – 86-55. Двубоят бе решен още преди почивката, когато на разваленото вече електронно табло бе 31 точки (53-22) в полза на момчетата на Емилия Кръстева. Второто полувреме само се доигра, играчите на БУБА намалиха темпото и треньорът им пусна в игра всички свои състезатели от резервната скамейка.

Левски нанесе първо поражение на Академик 17, а резултатът от 65-46 красноречиво говори за разлика в силата на тези два отбора. Двубоят бе по едно и също време, когато в зала „Универсиада“ два качествени мъжки тима – Левски и Кърка от Словения мереха сили в мач от Адриатическата лига. Нещо, върху което ръководителите на подрастващите в регион Витоша трябва да помислят и съответно да съобразят и избегнат срещите на всички подрастващи тимове в региона, когато единственият останал мъжки отбор в столицата играе своите срещи. Още повече в турнир, какъвто е един от най-добрите в Европа като Адриатическата лига.

Във втората група за втора поредна седмица Септември загуби с точка разлика. Предният кръг момчетата отстъпиха на Академик МГУ, а през уикенда не успяха и срещу втория тим на БУБА баскетбол – 55-56. Така отборът на БУБА баскетбол, представен изцяло от момчета 2002 набор продължава без загуба. Без поражение е и тимът на Спортни таланти НСА, наложил се над Академик МГУ с 85-37. Локомотив София пък постигна своята първа победа за сезона – 78-57 над Олимпия

Следващият уикенд е почивен за тази възраст, а на 15-ти ноември ще играят мачовете си в залата на Шампион. Домакините от Шампион 2006 ще мерят сили с Академик 17, а дербито е между Левски и БУБА баскетбол. Академик София и ЦСКА ще търсят първи успех в мач помежду си.

В зала „Румен Пейчев“ същия ден от 14.00 часа ще играят помежду си Спортни таланти и БУБА баскетбол-2, двата тима без загубена среща от група Б на междуобластното първенство.

 

 

*Заглавието е на BGbasket.com


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА А ПРИ МОМЧЕТАТА (14) В РЕГИОН ВИТОША

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В ПРИ МОМЧЕТАТА (14) В РЕГИОН ВИТОША

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА БУБА БАСКЕТБОЛ - СЛАВИЯ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи