Женският Левски с първа победа за сезона


Женският Левски с първа победа за сезона
(сн. Sportsimages.bg)
01-11-2014 16:30

Първа победа за сезона в НБЛ-жени постигна вицешампионът Левски. В домакински мач в зала „Универсиада” тимът се наложи над Рилски спортист с резултат 82-71. „Сините” изиграха страхотна първа част и бяха напред в резултата през целия мач, за да удържат победата. И двата отбора вече имат по една победа и загуба. В следващия кръг Левски гостува на Дунав 8806, Рилски спортист посреща Монтана 2003.

 

С много силно начало на Виктория Стойчева, Христина Иванова и Диляна Шумарова Левски записа серия от 11-2. Тимът продължи със силната игра през цялата първа четвърт, за да натрупа преднина от 13 точки. Двуцифреният аванс на домакините се запази през цялата втора четвърт и до средата на третата, когато самоковки се доближиха опасно само на 6 точки. Левски обаче не позволи преднината му да падне под тази граница и в началото на последните 10 минути я удвои, за да си осигури спокоен край на срещата.

 

Основната разлика между двата отбора беше стрелбата общо от игра, където Левски беше по-добър с 43% срещу 34% на съперника.

 

За победителките Христина Иванова вкара 26 точки, със 17 и по 6 борби и асистенции се включи Виктория Стойчева, а 16 и 10 борби добави Радостина Димитрова.

 

За Рилски Вероника Джикова отбеляза 25 точки и грабна 9 борби, а 16 плюс 6 регистрира Клеандра Робъртс.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ МАЧОВЕТЕ В НБЛ - ЖЕНИ

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ - ЖЕНИ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ - ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ - ЖЕНИ


Тагове: Левски (жени), Рилски спортист (жени), НБЛ - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи