Елена Станкова: Вдигнахме високо летвата в НБЛ


Елена Станкова: Вдигнахме високо летвата в НБЛ
(сн. hsmaritsa.com)
31-10-2014 17:56 | hsmaritsa.com

Още не е преминала еуфорията от победата на Хасково 2012 над шампиона Дунав 8806 в първия кръг от баскетболното първенство на женската НБЛ, а в събота идва ново сериозно предизвикателство. Момичетата, водени от Елена Станкова, ще трябва да изиграят своя първи домакински мач срещу Монтана 2003 пред собствената си публика в зала "Дружба". Мачът срещу монтанки ще започне в 18.00 часа и феновете в Хасково го чакат с голямо нетърпение.
 
"Ако не направим загуба до Нова година, което не е невъзможно, защото отборът играе силно, ако имаме нормално съдийство, каквото беше в Русе и за мен е приятната изненада, мисля че сме готови да се справим с всички останали в лигата. Предстоящата среща с Монтана е много отговорна, защото те традиционно играят с висок дух и не се предават, но ние имаме своите козове да се справим с тях. Начинът, по който играе Хасково, е предпоставка отборите да разсъждават върху селекциите си. На всички им стана ясно, че за да ни победят, трябва да се играе много сериозен баскетбол. Запазят ли се тези отбори в лигата, имаме страхотните шансове да излезем първи в класирането. Вдигнахме високо летвата в НБЛ", каза старши-треньорът на Хасково 2012 Елена Станкова.

"И шестте момичета, които играха на мача в Русе, се справиха брилянтно със своите задачи. Самите резерви ми подсказваха да не разбутвам отбора. Те също са на тяхното ниво в тренировките. Изключително мило, топло и радостно беше това, че една шепа хасковска публика надвика пълна зала. Много сме благодарни, защото имаме и страхотна подкрепа от родителите от ДЮШ на клуба. Дано запазим момичетата от контузии и болести, за да можем да продължим в този дух.

Изключително тежко е финансирането на отбора в момента. Живеем в едно безвремие. Седим без правителство. Всичко рефлектира върху спорта. Тука искам да благодяра на кмета Георги Иванов, който направи много за нас, за да можем да стартираме първенството, защото генералният ни спонсор се намира в сериозно затруднение. Те проявяват желание да ни помагат, но това ще стане на по-късен етап. От друга страна, се надявам с добро око да погледнат на нас и останалите бизнесмени в Хасково. Ние не се нуждаем от колосални суми, за да можем да оцелеем", каза още Елена Станкова.

Изпълнителният директор на Хасково 2012 Станислава Станкова добави: "Монтана 2003, както всяка година, ще бъде основен претендент за челните места. Ние не тръгваме от равен старт с тях. Играхме и гостувахме ден по-късно. Имахме тежко пътуване към Русе и обратно. За да преодолеем точно тези неща, е мястото да призова нашия шести играч - вярната ни публика, да ни подкрепи в събота. Помогнаха ни емоционално и в Русе да стартираме успешно. Те предоставят една изключително еуфорична атмосфера тук, в зала "Дружба", която е незаменима. Всички състезателки са здрави и налице. Надявам се нищо да не се случи до събота. Искам да благодаря на мениджър-съдийство Георги Вълчев, който се справи изключително интелигентно с трудната ситуация. Най-важното е, че ние играем за нашата вярна публика. Децата от школата и техните родители също ще подкрепят своите каки."

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи