Треньорът на Реал: Стана атрактивен мач и зарадвахме публиката


Треньорът на Реал: Стана атрактивен мач и зарадвахме публиката
Пабло Ласо
31-10-2014 10:12

Реал Мадрид разби руския Нижни Новгород у дома, а ето какво казаха двамата треньори след двубоя:


Пабло Ласо, треньор на Реал Мадрид: „Доволен съм от работата на всички, можах да извъртя отбора, да дам повече минути, отбелязахме 112 точки, стана атрактивен мач, зарадвахме публиката. Съперникът игра отворено с ритъм, имаше размяна на кошове. Те рискуваха, искат бърза игра. Ние атакувахме свободно, превъзхождахме ги в атака, особено на отворени стрелби.


Ласо бе попитан защо не остави цял мач в игра Керъл, за евентуален точков рекорд в истарията на Реал:
Не мислех за това. Знаем възможностите на Джейси, той започна страхотно и в мача за Суперкупата. Отборът знаеше как да го намери и Керъл вкарваше, бе решаващ с приноса и точността си. Вълнуват ме как да подобрим някои аспекти – борби под коша, защита, добро подаване на топката, стрелби...Контролирахме минутите в игра, за да бъдем свежи за мача от първенството с Валенсия в неделя.”


Героят на мача Керъл заяви щастлив, че точките му са дошли най-вече на добрата колективна игра на тима.


Латвийският треньор на Нижни Новгород Айнарс Багацкис не бе изненадан от добрата игра на Реал Мадрид в първия им домакински мач в група А на Евролигата:
За нас бе постижение да играем с търпение и дисциплина, доколкото ни бе възможно. Не започнахме зле, държахме се особено в единичните борби. Втората част обаче забравихме какво трябва да правим. Реал не ни изненадаха, постоянни и дисциплинирани в защита и може би най-добрия отбор в атака!

 

 

Златка Замова, кореспондент на BGbasket.com в Мадрид, Испания



Тагове: Евролига, Реал Мадрид, Нижни Новгород
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи