Ямбол привлече американец


Ямбол привлече американец
30-10-2014 12:55

В Ямбол пристигна американецът Карун Джонсън. Роденият в Ричмънд – Вирджиния баскетболист е на 25 години. Висок е 204 см. и тежи 109 кг. Играе на позиция тежко крило, но има способности и на център. Завършва университета Shaw (NCAA 2) , като в последният си колежански сезон 2012/2013 има статистически показатели от 17.4 точки и 8.0 борби. 


През лятото на 2013 г. е включен в национален отбор на САЩ до 23 г., с който участва и печели традиционния и силен турнир във Франция – Tournoi de Tourcoing . В тази надпревара участват още 7 младежки национални отбори от водещите баскетболни нации в Европа. След завръщането си в САЩ се включва в лагер от предсезонната подготовка на Лос Анджелис Лейкърс. 


В първият си професионален сезон 2013/14 Джонсън играе в елитното полско първенство за отбора на Котвица. В 15 мача с полския отбор, за 20.7 минути на мач бележи по 11.7 точки и взема 4.9 борби. Сезонът за него завършва в лигата за развитие на НБА. За отбора Санта Круз Уориърс играе в 7 мача, в които има по 5.6 точки и 2.3 борби за 7.7 минути. Достига до финалния плейоф на Лигата за развитие.


През лятото Джонсън е участвал в подготвителни лагери на отборите от НБА Голдън Стейт Уориърс и Лос Анджелис Лейкърс. Между играча и ямболския клуб има подписан договор, който предвижда и кратък пробен период.


Ямбол прави всичко възможно Карун Джонсън да бъде картотекиран и за вземе участие в мача срещу Черноморец в петък, 31 октомври от 18.00 часа, който ще се проведе в зала "Диана". За това е необходимо единствено пристигане на разрешение от последния отбор, в който е бил картотекиран. 

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Ямбол, Карун Джонсън, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи