Как да мотивираме гаджето си да спортува


Как да мотивираме гаджето си да спортува
30-10-2014 12:16 | teenproblem.net

Спортът е много важен, за да имаме здраво и красиво тяло. Понякога трябва да положим малко усилия, за да изглеждаме по-добре. Проблемът идва от обездвижването при младите хора. Часове наред, прекарани пред компютъра, малко часове по физическо възпитание в училище и липса на допълнителни занимания. Така човек се отпуска, няма никакъв тонус и започва да трупа излишни килограми. Ако искаме да мотивираме гаджето ни да спортува, как да го направим? Сега ще ви дадем няколко идеи как да дадете кураж на гаджето си да спортува.

Запишете се на някакъв спорт заедно. Това е много добра идея, защото ще се сближите още повече. Като посещавате някакъв спорт заедно, определено ще ви е много по-забавно. Така ще се мотивирате един друг да не се отказвате и ще прекарвате време заедно. Не винаги трябва да е нещо скучно. Ако фитнесът не е за вас, изберете тенис, плуване или танци. Потърсете уроци, съобразени с нивото и на двама ви.
 
Внимавайте какво казвате. Вероятно вие обожавате гаджето си и не искате той/тя да се чувства грозен/на и непривлекателен/на. Лесно можете да сгрешите с думите, които използвате. Обяснете на гаджето си, че го обожавате такова, каквото е, но спортът е здравословен и всеки човек има нужда от него.
 
Не се отказвайте. Има хора, които не са особено спортни натури. Ако вие сте такава натура, но гаджето ви не си пада по спортовете, не бива да се демотивирате и да се ядосвате. Опитайте различни начини да покажете на гаджето си, че спорът е нещо забавно и приятно. Пробвайте с различни неща, отидете на фитнес, на плуване, на курс по танци или просто карайте колела.
 
Спорт и здраве. Спортът е свързан със здравословния начин на живот. Обяснете на гаджето си, че е по-добре да се откаже от вредните навици и нездравословната храна. Можете да го убедите, че цигарите само пречат, а мазните хамбургери изобщо не са вкусни в сравнение с нещо по-здравословно. Съсредоточете се върху положителните страни на здравословния начин на живот.
 
Оценявайте. Вероятно вие сте много по-навътре в спортните умения, в сравнение с гаджето. Но не забравяйте да оценявате постиженията му. Казвайте „Браво!“ по-често, дори за малки резултати. Това е начинът да мотивирате партньора си да продължи да се занимава със спорт и да не се отказва.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Здраве
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи