Рилски спортист обърна Нефтохимик за успешен старт при дамите


Рилски спортист обърна Нефтохимик за успешен старт при дамите
25-10-2014 20:35

Самоковки стопиха двуцифрен пасив, за да спечелят


Рилски спортист започна много добре новото първенство в женската НБЛ. В своята зала самоковки срещнаха Нефтохимик 2010 и спечелиха с 67-63 след обрат в края. Гостите имаха двуцифрен аванс в моменти от първото полувреме, но домакините не се предадоха и направиха обрат. В следващия кръг Рилецо ще гостува на Левски в София, докато бургазлийки имат среща с шампиона Дунав 8806.


И двата отбора бележеха трудно в началото, но след 6-0 за край на първата част гостите се откъснаха. През втората те продължиха да играят по-добре и отидоха на плюс 13, но серия от 9-2 за самоковки ги върна в мача. След паузата бургазлийки поддържаха минимален аванс, но Рилски бе близо. Така 4 минути преди края домакините изравниха с тройка на Джикова, а по-малко от 60 секунди по-късно вече бяха напред с нов нейн кош. Бургазлийки съумяха да изравнят, след което имаше размяна на точки. Последва обаче мини серия на домакините от 3-0, и намаляване от Вранчева до 1 точка. След това обаче американката Робъртс отбеляза кош и един наказателен удар за аванс от 4 точки, а това се оказа и решаващо.


Домакините наблягаха на стрелбата от тройката и това в крайна сметка им донесе предимство. Те успяха в 8 от 21 опита, докато гостите бяха едва 2 от 8.


Над всички за победителките бе Вероника Джикова с 20 точки, 6 борби и 4 асистенции. Клеандра Робъртс се отчете с 16 точки и 7 борби, а Ива Терзиева вкара 10 точки.


За гостите с 19 точки и 8 борби е Драгана Гобелич, а Борислава Христова е с 15 и 9.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - НЕФТОХИМИК 2010


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ МАЧОВЕТЕ В НБЛ - ЖЕНИ

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ - ЖЕНИ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ - ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ - ЖЕНИ




Тагове: НБЛ - жени, Рилски спортист (жени), Нефтохимик 2010
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи