Кремена Младенова: Лукойл има известно предимство пред Рилски


Кремена Младенова: Лукойл има известно предимство пред Рилски
(сн. lap.bg)
25-10-2014 10:56

BGbasket.com потърси колежката от Дарик и Gong.bg Кремена Младенова за прогнозите й за предстоящия кръг от НБЛ. Кръгът започва днес, а ето какво прогнозира тя за четирите двубоя:


В началото ще отбележа, че първенството все още е в много ранна фаза и всякакви прогнози биха били по-скоро на база предварителни очаквания и впечатления от селекция и предсезонни контроли. Само два кръга изминаха до момента в Националната баскетболна лига, а има отбори, които изиграха само по един мач, така че в предстоящия трети кръг някои от участнаците все още навлизат в ритъм.

 

Първите два двубоя от кръга са в събота. В Бургас Черноморец приема Черно море Порт Варна от 18 часа. Давам предимство на гостите от Черно море, не само заради позитивната емоция от успеха срещу Левски само преди няколко дни, но и заради поражението в Стара Загора в първия кръг. Едва ли варненци ще стъпят накриво срещу Черноморец, особено след като трябваше да преглътнат загубата в Стара Загора на старта на шампионата. Черно море загатва за сериозен потенциал, а и поне за момента има в редиците си национала Божидар Аврамов, който носи самочувствие и стабилност. На другия полюс изглежда е Черноморец, който тръгна в НБЛ с разгром от Левски. Воденият от треньора Радостин Иванов тим не бе убедителен срещу „сините” и ще трябва да покаже друго лице, ако иска да измъкне нещо от амбициозния си противник в събота.

 

Също на 25-и октомври от 18 часа Берое посреща състава на Балкан. Домакините вече изненадаха мнозина със старта си в първенството и двете победи, които записаха, така че това е най-ясният сигнал, че тази година на никой няма да му е лесно при гостуванията в Стара Загора.  Отборът на Балкан пък тръгна с успех над Спартак Плевен, но отстъпи на вицешампиона Лукойл Академик. Най-вероятно обаче точно поражението от „студентите” или по-скоро изводите от него ще подействат мобилизиращо за ботевградчани, затова очаквам да направят всичко възможно да стигнат до победата. Старши треньорът Александър Тодоров логично не бе никак доволен от показаното срещу Лукойл Академик и едва ли ще допусне нова колеблива продукция на своя тим.

 

В неделя, 26-и октомври в Правец Лукойл Академик очаква представителя ни в Балканската лига Рилски спортист от 18 часа в дербито на този трети кръг. След десетина дни „студентите” започват участието си в турнира Еврочалъндж и би трябвало да се доближават до желаната форма. Лукойл постигна две победи от началото на първенството - над Ямбол и Балкан, а в Ботевград отборът не позволи изненада с по-стабилна защита, но както и треньорът Арсич призна - има още какво да се желае от представянето на тима. Рилски спортист изигра един мач до момента в НБЛ, като надви Спартак Плевен и междувременно записа два успеха в Балканската лига - над черногорските Сутеска и Теодо. Очакванията са за интригуващ и оспорван двубой, с известно предимство за домакините.

 

Последният мач от третия кръг в баскетболния ни шампионат противопоставя Левски и Ямбол на 28-и октомври, вторник, от 19 часа в София. След победа и загуба до момента във вътрешния ни шампионат, „сините” първо ще изиграят поредната си среща от Адриатическата лига, като в събота следобед гостуват в Унгария на местния Солнок. С липсата на американеца Брандън Хийт и още някои здравословни проблеми, Левски има не леката задача да се справя на два фронта, така че умората може да се окаже някакъв фактор. Въпреки това домакините остават твърд фаворит в двубоя с Ямбол, който до момента инкасира две поражения - от Лукойл и при домакинството си на Берое. Отборът воден от Юлиян Радионов сякаш отстъпва от позиците си от миналия сезон, но ще повторя факта, че първенството тепърва започна.



Тагове: Прогнози, НБЛ - мъже, Кремена Младенова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи