Дечо Коешинов: Ако всички работим заедно и правилно, ще постигнем това, което искаме


Дечо Коешинов: Ако всички работим заедно и правилно, ще постигнем това, което искаме
24-10-2014 20:17

Непосредствено преди началото на сезона в НБЛ-жени BGbasket.com се свърза с треньорите на отборите с въпроси относно подготовката, очакванията от сезона и съперниците тази година. Ето какво каза новият старши-треньор на Нефтохимик 2010 Дечо Коешинов, който за първи път е наставник на жени:


„Радвам се, че контузените – и Ивелина Вранчева, и Лидия Върбанова, са на линия и от седмица тренират с отбора. Лидия имаше разтежение на бедрото, а Ивелина - проблеми с кръста, но се надявам и двете вече да са близо до оптимална форма. Чисто физически по време на подготовката отборът влезе в необходимия ритъм, но трябваше да направим поне още две контроли. Мисля, че откъм игрови облик може да имаме проблеми. За съжаление, просто нямаше къде и с кого да изиграем още контроли. Няма как да бъда недоволен от мачовете, които изиграхме. Те обаче бяха в ранен етап от подготовката ни – преди турнира в Русе ние имахме десет тренировки в залата. Първата ни контрола срещу Хасково пък беше 3-4 дни, след като влязохме в залата. Надявам се с течение на подготовката и навлизането във форма на по-опитните състезателки, отборът да бъде съвсем различен от това, което показахме в контролите.

 

Честно казано, мисля че всички отбори ще бъдат доста сериозни. Единствено заради финансовото си състояние, Левски е малко по-назад със селекцията, но не се знае какво ще се случи след Нова година. Този сезон селекциите на всички отбори са направени доста добре и мисля, че няма да има слаб мач. Точно заради това смятам, че съдийските наряди, които се получиха този кръг, е едно от нещата, върху които трябва да се позамисли ръководството на лигата. Защото реално ще има доста възлови мачове, а когато свирят все още млади съдии, се надявам да няма напрежение между отборите. Мисля, че отговарящият за съдиите в НБЛ трябва да помисли за това нещо. Има съдии, които не участват в мъжките наряди и спокойно могат да участват в женско направление. Трябва да се помисли сериозно върху този въпрос, защото наистина ще има много вързани мачове. Още в първия кръг има два сериозни мача – и в Русе, и в Самоков.

 

Ако човек си обича професията, а при мен е така, дали ще бъде треньор на мъже, жени или както беше лятото – на кадети, единственото важно е да изпълнява задълженията си. Има малко по-различна психология между мъже и жени, но мисля, че за този месец и половина, откакто работим заедно, намерихме необходимите ритъм и отношения между състезателките и мен. Мисля, че ще намерим по-добри отношения, ако нещо досега не се е получило. Всичко е въпрос на разговор и на желание да се работи. Определено при мен желанието за работа го има, а го виждам и в момичетата. Особено в последните десетина дни, когато някои неща започват да се получават, и те си вярват сами. За новия сезон си пожелавам да нямаме контузии, а другото е въпрос на работа. Ако всички работим заедно и правилно, ще постигнем това, което искаме.”

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Дечо Коешинов, Нефтохимик 2010, НБЛ - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи