Елена Станкова: Готови сме да стартираме първенството на ниво


Елена Станкова: Готови сме да стартираме първенството на ниво
(сн. lap.bg)
24-10-2014 15:56

Непосредствено преди началото на сезона в НБЛ-жени BGbasket.com се свърза с треньорите на отборите с въпроси относно подготовката, очакванията от сезона и съперниците тази година. Ето какво каза старши-треньорът на Хасково 2012 Елена Станкова:

 

„Подготовката премина съвсем нормално, всички състезателки се явиха в началото на септември. Нямахме контузии, единствено Ралица Нанева прекара вирусна инфекция, но в момента е в много добро състояние. Направихме това, което беше необходимо като физическа и тактическа подготовка. Мисля, че сме готови да стартираме първенството на ниво. Очаквах да имаме малко повече контроли, но по една или друга причина това не се реализира. Не сме гонили резултати по време на контролите, целта ни беше в отделни моменти от подготовката да видим дали сме направили това, което сме желали. Доволна съм от контролите, но те никога не са показател за това как ще стартираш първенството.

 

Селекциите на другите отбори не са ми много познати, но два отбора ще са традиционно силни – шампионът Дунав 8806 и носителят на Купата Монтана 2003. Играхме срещу Нефтохимик 2010 и те също изглеждат добре. Не знам какво ще се случи с Левски, а смятам, че Рилски спортист ще има по-големи амбиции и може би ще поработи допълнително върху селекцията си. Очаквам равностойни мачове.

 

Тук е моментът да кажа, че е много жалко това, което се случва в женския баскетбол. Много е жалко, че отборите намаляват. Имаше реална опасност и Левски да не участва в първенството. Това не е никак добре за женския баскетбол, който смятам, че винаги е бил водещ в България. И хората, от които зависят тези неща трябва да се замислят съвсем сериозно върху решаването на този проблем. Това не е проблем от вчера, той е назрял отдавна и трябва да се реши компетентно.

 

Искам да пожелая на всичките си колеги да работят нормално през сезона, отборите им да бъдат силни, също и нашият да бъде силен, защото колкото по-силно и оспорвано е първенството, толкова по-ползотворно ще бъде.”

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Елена Станкова, Хасково 2012, НБЛ - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи