Николай Боруков: За мен няма силни и слаби отбори, всички имат потенциал за призови места


Николай Боруков: За мен няма силни и слаби отбори, всички имат потенциал за призови места
(сн. lap.bg)
24-10-2014 15:00

Непосредствено преди началото на сезона в НБЛ-жени BGbasket.com се свърза с треньорите на отборите с въпроси относно подготовката, очакванията от сезона и съперниците тази година. Ето какво каза старши-треньорът на Монтана 2003 Николай Боруков:


„Малко закъсняхме със селекцията, но по принцип подготовката мина нормално. Изиграхме 80% от планираните контролни мачове. В подготвителния период имахме някои неудобства със стари травми на играчите. Към момента проблемът е, че Катя Кордова има разтежение и имаме нужда от повече хора, за да свършим игрова работа. Тренират 8-9 човека и това е неудобството през последната седмица.

 

Някои контролни мачове отпаднаха, изиграхме 7 от планираните 11. Мачовете бяха жизнено необходими, защото отборът е обновен на 95%. Мислех дори за повече контроли, но и тези бяха ценни.

По време на подготовката играхме мачове срещу Дунав 8806, Рилски спортист и Нефтохимик 2010. И трите отбора са сериозни. Не мога да подценя нито един отбор. Естествено, Дунав е фаворит, отборът е шампион с обиграни и опитни играчи. През годините са се опознали много добре. Нефтохимик също е силен отбор, предполагам и Хасково има апетити за призово място. Рилски спортист ще бъде силен с още една чужденка в състава си. Не знам много за Левски, но те са силни със стария си стил и ако някой ги подцени, ще бере големи ядове. За мен няма силни и слаби отбори, може би се отличава само Дунав. Всички останали имат потенциал да се класират на призови места.

 

В момента в страната е пълен хаос. Ситуацията не може да не се отрази на клубовете като финанси. Това ще рефлектира върху играчи, подготовка, качество на играта. Ако се задържим така, както сме всички отбори в момента, че ще бъде силно и качествено първенство. Но аз мисля, че през годината ще има финансови катаклизми.”

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Николай Боруков, Монтана 2003, НБЛ - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи