Иван Лепичев: Искаме да играем добре


Иван Лепичев: Искаме да играем добре
24-10-2014 13:02

Непосредствено преди началото на сезона в НБЛ-жени BGbasket.com се свърза с треньорите на отборите с въпроси относно подготовката, очакванията от сезона и съперниците тази година. Ето какво каза наставникът на Рилски спортист Иван Лепичев:


"Доволен съм от това как премина подготовката, но съм недоволен от това, което се случи в продължение на една-две седмици, в които трите американки бяха на проби. Пропуснахме шанса плеймейкъра да бъде с една по-добра игрова подготовка и винаги, когато в един отбор има четири или пет нови състезателки, има малко повече работа свързана с идеите, с философията на отбора и това до голяма степен ни създаде малко повече проблеми. Да се надяваме обаче, че с времето тези неща ще се изчистят и ще играем по-добре. Вече имаме и нов плеймейкър и се надявам, че отборът ще се оформи като една добра конкуренция на останалите в нашия шампионат.


Погледнато реално амбициите не са свързани с това да бъдем последни, амбициите ни са да играем добре. Целта е да материализираме потенциала на момичетата, въпреки че имаме две американки, които са млади и реално така пак оставаме един от най-младите отбори. Повечето ни момичета са на по 20-21-22 години, което показва точно това. Надявам се, че ще бъдем все пак отбор, който вече няма да бъде подценяван, въпреки че и другите направиха добри селекции. Контролите показват, че първенството ще бъде още по-интересно, но ние няма бъдем тази боксова круша, която бяхме досега - в това съм сигурен.


Ние изиграхме два мача с Хасково и с Монтана, както играхме и с Левски. Хасково са опитен отбор, а Монтана според мен ще бъде един от предварителните фаворити. Има изключително добре балансиран отбор. Дунав също съм сигурен, че ще е традиционно силен, а предполагам, че и Нефтохимик ще бъде силен предвид опита в състава и новите попълнения. Левски не може да бъде подценяван, въпреки че липсват двете основни фигури Шарел Алън и Наташа Попович. Всеки отбор ще спечели само тогава, когато е на границата на оптималното като подготовка и мотивация за игра."


Тагове: НБЛ - жени, Рилски спортист (жени), Иван Лепичев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи