Георги Божков: Няма да има лесни срещи


Георги Божков: Няма да има лесни срещи
(сн. lap.bg)
24-10-2014 18:09

Непосредствено преди началото на сезона в НБЛ-жени BGbasket.com се свърза с треньорите на отборите с въпроси относно подготовката, очакванията от сезона и съперниците тази година. Ето какво каза старши-треньорът на шампиона Дунав 8806 Георги Божков:


"Подготовката бе малко по-дълга от нормалното. Мисля, че първенството закъсня и смятам, че не е нормално да започваме толкова късно. Пропуснахме доста време, в което можеше да се играят мачове. Най-важното е, че подготовката мина без контузии. Имаме две нови момичета, които трябва да се интегрират в отбора, да свикнат с идеите и с моите изисквания, и смятам, че нещата ще се получат.


В последните три години сме шампиони на България, така че няма как да не искаме да бъдем отново. От друга страна пък е доста по-трудно да защитаваш титлата, тъй като много отбори също имат апетити, тъй като направиха добри селекции и имат попадения. Ще бъде едно много оспорвано първенство.


Виждам, че някои от отборите са почти изцяло нови. Има много нови имена в Рилски спортист, в Монтана, в Хасково и в Нефтохимик. Ще бъде много интересно. Имаме да играем по четири мача с всеки един отбор, а това значи, че в такова равностойно първенство няма да има лесни срещи."


Тагове: НБЛ - жени, Дунав 8806, Георги Божков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи