BGbasket.com представя: Дунав 8806


BGbasket.com представя: Дунав 8806
23-10-2014 19:56

Преди началото на новия сезон в НБЛ-жени BGbasket.com ви представи пет от шестте участници в започващото в събота първенство. Дойде време и за шампиона за последните три години Дунав 8806, който отново е сред фаворитите с оглед селекцията и контролите, които изигра. Ето и най-същественото около русенки:

 

Тази година Дунав 8806 се обедини с мъжкия Дунав 2007, като баскетболът в Русе вече се развива в един клуб с големи цели. Градът чака и своята нова голяма спортна зала, в която Дунав 8806 със сигурност ще иска да играе като шампион. Тимът е на върха в НБЛ за последните три години, а през новия сезон отново има голям шанс за титлата.

 

Русенки започнаха контролите в Румъния, където претърпяха загуби. След това тимът за поредна година бе домакин на приятелския турнир Русчукъ, където регистрираха три победи – над Войводина, Монтана 2003 и Нефтохимик 2010 и спечелиха титлата.

 

Начело на отбора остава Георги Божков, както и капитанът Зорница Костова, която ще играе седми сезон с тима. Жаклин Златанова, която страда от тежка контузия миналия сезон, също е на линия. Отборът запази много голяма част от състава си, в който има опит и сработеност и това ще окаже важна роля за тима в първенството.

 

Новите в отбора са: Тамара Баич, Латриша Лъвингс.

 

В отбора остават: Виолина Кочева, Любомира Тодорова, Зорница Костова, Жаклин Златанова, Цветомира Шаренкапова, Деляна Коева, Радостина Димитрова, Маргарита Илиева, Кристина Сантяго.

 

Отбора напуснаха: Радина Кордова, Таня Чиров, Шанте Еванс.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Дунав 8806, НБЛ - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи