BGbasket.com представя: Левски (жени)


BGbasket.com представя: Левски (жени)
23-10-2014 18:01

Предстои тежък сезон за вицешампионките


Тази седмица започва новият сезон в НБЛ-жени, а BGbasket.com продължава представянето на участниците в него. Всички шест отбора имат промени в съставите си и участваха в контроли и приятелски турнири по време на подготовките си. Ето най-значимото около Левски:


Това е отборът, който премина през доста тежко лято, в което в един момент имаше дори съмнения дали ще продължи с участието си в първенството. Проблемите на КТБ, които рефлектираха върху мъжкия отбор на клуба, естествено се отразиха и при жените. Треньорското дуо в лицето на Стефан Михайлов и Маргарита Папазова се запази, но "сините" не можаха да направят селекция. Така се очертава тежък сезон за "сините", които имат да защитават вицешампионското си отличие от миналия.


Тимът бе напуснат от лидера си Шарел Алън и от центъра Наташа Попович. Те двете бяха важни фигура в състава и ще са трудно заменими за предстоящия сезон. В тима все пак останаха Христина Иванова, Виктория Стойчева, Ива Костова и Радостина Димитрова, от които ще се изисква да изнасят тежестта на мачовете. Естествено няма съмнение, че да се говори дори за финал на този етап на практика е невъзможно, а целта ще е клубът да се запази и да се даде шанс на някои момичета от школата. В тима бе взета и 16-годишната Александра Петрова от Септември 97, която ще получава игрово време в подкошието.


Левски проведе няколко контроли с момчета от школата на "синия" клуб, а също така надигра и Рилски спортист в проверка преди седмица.


Нови в отбора са: Александра Петрова


В отбора останаха: Христина Иванова, Радостина Димитрова, Ива Костова, Виктория Стойчева, Анна Раденкова, Габриела Николова, Вили Крачолова, Диляна Шумарова, Ивана Петрова


Отборът напуснаха: Наташа Попович, Шарел Алън


Тагове: НБЛ - жени, Левски (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи