Тони Бърнас – MVP на втория кръг в НБЛ


Тони Бърнас – MVP на втория кръг в НБЛ
23-10-2014 11:10

Тони Бърнас от Ямбол е най-полезният баскетболист на втория кръг от Националната баскетболна лига. Въпреки загубата на тима му от Берое, хърватинът изигра силен мач, завършвайки с 21 точки и 10 борби, към които добави 3 асистенции и 3 отнети топки. Тези показатели му донесоха и най-високия коефициент в класацията на BGbasket.com за кръга – 30.

 

Следващите двама баскетболисти са с еднаква полезност от 24 пункта. Венцислав Петков от Берое я постигна с 19 точки и 9 борби, а Милян Пупович от Левски – с 18 точки, 10 борби и 3 асистенции.

 

Четвърти е Александър Йевджич от Черно море Порт Варна. Той вкара 20 точки при стрелба 5/5 от тройката, като добави и 4 борби за полезност от 21.

 

Последното място в класацията за кръга си поделят трима баскетболисти с коефициент 20. Това са Асен Великов от Черно море порт Варна с 13 точки, 7 борби и 4 асистенции, Тони Гуджино от Рилски спортист с 12 точки и 10 борби и Ненад Шулович от Балкан с 9 точки и 10 борби.

 

Най-добри резерви на кръга са попадналите сред най-полезните Асен Великов и Тони Гуджино. След тях е Станислав Славейков от Черно море с 16 точки и по 3 борби и отнети топки за 20 минути игра.

 

Иван Лилов от Балкан е най-добър реализатор на кръга с 24 точки. Следват го Майк Блек от Берое с 23 и най-полезният Тони Бърнас с 21.

 

Лидер по борби е Диуейн Джаксън от Берое, след като хвана 11. С по 10 са Лени Даниъл (Черно море), Тони Гуджино, Ненад Шулович, Тони Бърнас и Милян Пупович.

 

Най-много асистенции – 7 подаде Йордан Бозов от Рилски спортист, а втори по този показател е Тайлър Лейзър от Ямбол с 6 завършващи паса.

 

По 3 топки в кръга отнеха Мартин Раднев (Берое), Майк Блей, Милен Захариев (Спартак Плевен), Станислав Славейков, Иван Тилев (Спартак Плевен), Тони Бърнас, Цветослав Острев (Спартак Плевен).

 

С по 2 блока пък завършиха Симеон Илиев и Златин Георгиев от Рилски спортист, Ростислав Алексов от Берое и Костадин Маршавелски от Ямбол.


ТОП 10 НА 2-рия КРЪГ В НБЛ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: MVP в НБЛ - мъже, Тони Бърнас
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи