Лигата с предупреждения към още клубове


Лигата с предупреждения към още клубове
(сн. lap.bg)
22-10-2014 11:55

Още четири клуба получиха предупреждения от Дисциплинарно административния съвет след последните мачове в НБЛ. Това са шампионът Левски, Ямбол, Балкан и Рилски спортист. Преди седмица лигата предупреди и Спартак Плевен, Лукойл Академик, Ямбол и Берое.

 

По доклад на дежурния представител Желчо Генов на срещата от НБЛ между отборите на БК Левски – БК Черноморец на 15.10.2014 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

1.“Таблото за времетраене на срещата и 24 секунди над единия кош не работи”.

2.”Трудно и само в определена последователност става превключване на нови 14 секунди в нападение”.

“Сините“  получават предупреждение за нарушаване на изискванията на Наредбата по чл.7, т.1 и т. 7 с краен срок за отстраняване на допуснатите пропуски и нередности до 27.10.2014 г.

 

По доклад на ДП Петър Цачев на срещата от НБЛ между отборите на БК Ямбол – БК Бероена 18.10.2014 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

1. “По предписания на Материално-техническата комисия към БФБ, първият ред от двете страни на секретарската маса не е премахнат, а поставена лента, за да се предотврати използването им”.

2.”Техническо нарушение на №8 - Стойо Чолаков от отбора на БК Ямбол”.

Комисията счете, че премахването на първия ред ще създаде допълнителни затруднения за  осигуряване на места при провеждане в залата на други обществени мероприятия. Поради това приема предприетите мерки от организаторите, като се ограничава ползването на редовете от двете страни на секретарската маса.

На основание чл.34, т.1, наказва състезателя Стойо Чолаков с глоба в размер на 100 лв.

 

По доклад на ДП г-н Желчо Генов, на срещата от НБЛ между отборите на БК Балкан – БК Лукойл Академик на 18.10.2014 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

1. “В 39.55 минута от срещата бе хвърлена на терена почти празна бутилка от минерална вода – 0.5л., от страната,в която се намираше агитката на домакина”.

2.”Техническо нарушение на №21 - Чарс Томас III от отбора на Лукойл Академик”.

За допуснато нарушение на чл.37,  т.7 от ДАП, наказва БК Балкан с „предупреждение”.

На основание чл.34, т.1, наказва състезателя Чарлс Томас III с глоба в размер на 100 лв.

 

По доклад на ДП г-н Чавдар Зехиров, на срещата от НБЛ между отборите на БК Рилски Спортист – БК Спартак Плевен на 18.10.2014 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

1. “Сигналът за край на период е слаб и еднакъв с този за 24 секунди. Софтуерът на информационното табло не изписва номера 0 и 00 ”.

2.”Техническо нарушение на №00 Тодор Захариев от отбора на Спартак Плевен”.

3. ”Секретарката Силвия Радовска има нужда от по-добра концентрация”.

4. ”Състезателите на Спартак Плевен са с дължина на гащетата под коляното”.

За допуснати пропуски и нарушения по изискванията на Наредбата на НБЛ Рилски Спортист получава „предупреждение” и срок за отстраняването им до 31.10.2014 г.

На основание чл.34, т.1, наказва състезателя Тодор Захариев с глоба в размер на 100 лв.

БК Спартак Плевен също е с “предупреждение” и краен срок за отстраняване на допуснатите пропуски и нарушения 31.10.2014  г.


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи