BGbasket.com представя: Рилски спортист (жени)


BGbasket.com представя: Рилски спортист (жени)
(сн. Ивайло Андреев)
21-10-2014 20:15

BGbasket.com започва да представя на читателите си шестте отбора, които ще участват в НБЛ-жени за сезон 2014/2015. Всички те играха контроли и направиха корекции по съставите си през лятото. Първенството започва този уикенд, а започваме с представянето на предпоследния в класирането за миналия сезон Рилски спортист (последният Берое Стара Загора няма да участва тази година):

 

Самоковки записаха 6 победи и 18 загуби за редовния сезон 2013/2014, като бяха единственият отбор в лигата, заложил изцяло на български състезателки, много от тях от школата му. Центровете Стефка Митева и Наталия Топалова даваха доста стабилност на тима под коша, като те бяха лидери в тима по полезност, точки и борби. Сега те двете не са в тима, но пък самоковки се подсилиха много сериозно подкошието с две американки Алисън Бауман (194 см) и Клиандра Робъртс (184 см), както и с 202-сантиметровата Александра Делчева.

 

Начело на тима остава Иван Лепичев, а самоковки играха няколко контроли срещу Хасково 2012. Те отстъпиха на тима три пъти, като последният мач между тях беше днес. В първия Рилски отстъпи с 54-89, а във втория – с 56-69.

 

В отбора от миналата година остават Кристина Пейчинова, Цветелина Николова, Теодора Динева, Ива Терзиева, Николета Бандрова и Мария Балабанова.

 

Новите в тима са: Вероника Джикова, Веселка Тодорова, Клиандра Робъртс, Александра Делчева, Алисън Бауман.

 

Отбора напуснаха: Стефка Митева, Наталия Топалова, Еми Ушагелова, Моника Тодорова, Силвия Пешина, Даяна Щъркелова.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Рилски спортист (жени), НБЛ - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи