Теодор Киров и Георги Бързаков - MVP на първия кръг в А група


Теодор Киров и Георги Бързаков - MVP на първия кръг в А група
20-10-2014 19:02

Започна първенството и в А група, което обещава да е доста интересно и оспорвано. Тази година отборите се увеличиха на 12 като в него дебютираха 4 нови отбора.

 

В първи кръг победи постигнаха отборите на Академик Пловдив, вицешампионите от Чавдар Троян, Академик Благоевград, Дунав Русе, шампионите от ИУ – Варна и Видабаскет. BGbasket.com продължава с ежеседмичната си класация, в която ви показваме най-полезните играчи от изминалия кръг.

 

Теодор Киров и Георги Бързаков са най-полезните баскетболисти в класацията на BGbasket.com за първия кръг от редовния сезон на А група. Те ще трябва да си поделят първото място, тъй като и двамата завършиха с коефициент 30. Гардът на Видин Теодор Киров донесе първата победа на своя тим след продължение във Варна, а той завърши с дабъл дабъл от 25 точки, 17 борби и 3 асистенции. Георги Бързаков от Академик Благоевград също е с коефициент 30. Той звърши мача с 20 точки (6/9 от тройката), 8 борби и 5 асистенции.

 

Второто място също си поделят двама баскетболисти, които са с коефициент 29. Филип Самойлович от Черноморец 2014 го постигна с 27 точки, 4 борби и 4 асистенции, а Николай Грозев от Академик София - с дабъл дабъл от 18 точки, 10 борби и 6 асистенции.

 

Третото място заема Васил Михайлов от Академик Пловдив с коефициент от 27. За победата на своя тим той отбеляза 28 точки и овладя 9 борби.

 

Четвърти е Пламен Дончев от Академик Благоевград с коефициент 26. За победата на неговия отбор той отбеляза 27 точки, 7 борби и 5 асистенции.

 

Пети най-полезен в първия кръг в А група е Александър Милов от Рилски спортист -2 с коефициент от 25. Въпреки загубата на Рилецо, младият баскетболист бе много полезен и завърши двубоя с дабъл-дабъл от 27 точки и 11 борби.

 

Най-добрите резерви са Крис Минков, Симеон Михайлов и Андреан Атанасов. Крис Минков от Академик София постигна коефициент 19. Него успя да направи като записа 11 точки на своята сметка, 6 борби и по 4 асистенции и откраднати топки. Симеон Михайлов от Академик Варна оформи коефициент 18. За него той успя да овладее цели 16 борби и отбеляза 4 точки. Андреан Атанасов от Дунав Русе завърши с коефициент 17. В мача срещу Шумен той се отчете с 11 точки и 8 борби.

 

Най-добър реализатор е Васил Михайлов от Академик Пловдив, който попадна и сред 5-те най-полезни играчи в първи кръг, е най-резултатен с 28 точки. Второ място с по 27 точки си поделят трима играчи – Пламен Дончев, Филип Самойлович и Александър Милов.

 

Най-добър борец под коша е Теодор Киров, който стана и най-полезен играч на кръг и овладя 17 борби за победата на Видабаскет. Второ място си поделят Лъчезар Радев от Дунав Русе и Симеон Михайлов с по 16 борби.

 

При асистенциите трима играчи заемат първото място.  

По 7 асистенции успяха да направят - Петър Христов (Чавдар Троян), Николай Николов (Дунав Русе) и Ангел Нацкин (ИУ – Варна).

 

Адриян Секулов (Рилски спортист -2 ) и Николай Николов (Дунав Русе) са с най-много отнети топки – по 5.

 

Трима баскетболисти забиха по два блока, което е най-доброто постижение - Симеон Михайлов, Андрей Илиев от Делфин и Николай Стоянов от ИУ Варна.


ТОП 10 НА ПЪРВИЯ КРЪГ В А ГРУПА- МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Теодор Киров, Георги Бързанков, MVP в А група
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи