Академик Пловдив започна ударно А група след обрат в Правец


Академик Пловдив започна ударно А група след обрат в Правец
19-10-2014 19:01

Академик Пловдив и Чавдар Троян започнаха с победи в А група


Академик Пловдив започна с победа участието си в А група след изключително драматичен мач в Правец. Момчетата на Йордан Иванов се наложиха над дебютантите от Академик София с 83-81. След като изоставаха с 14 точки след третата част, пловдивчани изграха много силна последна част и успяха да спечелят мача с 2 точки. Така вторият отбор на Лукойл Академик дебютира в първенството на А група със загуба.

 

Най-резултатен за Академик Пловдив беше Васил Михайлов с 28 точки и 9 борби, с 20 точки и 8 борби завърши Васил Бачев, а 16 отбеляза Милен Дудев.

 

За Академик София с дабъл-дабъл от 18 точки,10 борби и 6 асистенции завърши Николай Грозев, 13 записа Александър Илиев, 12 точки и 9 борби отбеляза Румен Василев, а по 11 реализираха Самуел Франсис и Крис Минков.  

 

В друг мач от А група Чавдар Троян победи втория отбор на Рилски спортист. Вицешампионите от Троян се наложиха над домакините от Самоков при резултат 91-79.

 

Мачът започна оспорвано и след 10 минути игра резултатът беше изравен при 22-22. Тимът на Лъчезар Диков започна по-силно втория период със серия от 9-0 и така успяха да увеличат значително преднината си като на моменти тя беше двуцифрена. Минута преди края на втория период самоковци намалиха разликата и на полувремето Троян водеха с 5 точки. През третия период вицешампионите от А група запазиха малка преднина и до края удържаха победата си.

 

 

Радослав Кочев беше най-резултатен за победата на Чавдар Троян като завърши с с 19 точки и 6 борби, по 15 отбелязаха Христо Господинов и Ценко Наков, а 14 отбеляза Тодор Колев.

 

За Рилски спортист с най-много 27 точки и 11 борби завърши Александър Милов, 14 отбеляза Данаил Спасов, а 13 записа Адриян Секулов.  


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК СОФИЯ - АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - 2 - ЧАВДАР ТРОЯН


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: А група - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи