Храни се като олимпиец


Храни се като олимпиец
19-10-2014 22:12 | bgathletic.com

Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен!


Освен това ябълката помага на спортисти в натоварените им тренировки, прочиства устната кухина и набавя нужните витамини. 

 

Органично подобреното ябълково пюре бе разпространено сред 750 олимпийски атлети от САЩ и над 250 треньори. Това не е обичайно ябълково пюре. То е подобрено, с добавка от сушени ябълкови кори. По този начин храната притежава повече фибри и по-голямо количество антиоксиданти.

 

Процесът е разработен в университета Корнел. Изследователите се надяват в крайна сметка продуктът им да добие известността на овесената каша и оризовите питки. 

 

Но вие не се нуждаете от специално ябълково пюре, а от една нормална ябълка. 

"Една голяма ябълка съдържа от 80 до 100 калории", казва Тара Гридус, диетолог за Orlando Magic. "Заради съдържащите влакна, тя ви дава по-трайна енергия от пиковете на възход и падение, в сравнение с други храни. "Ябълките са добър избор преди или след тренировка, защото има нисък гликемичен индекс, което означава, че отнема повече време да се храносмели захарта в плода. 


Гидус препоръчва една ябълка, вместо спортна напитка или портокалов сок, които ще ви дадат енергия, но за жалост мимолетна. 

 

За по-голямо разнообразие, смесвайте я с други високо-енергийни плодове, като банан, къпини, боровинки или кайсии.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър

 


Тагове: Здраве
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи