Любо Минчев: Показахме характер


Любо Минчев: Показахме характер
(сн. lap.bg)
19-10-2014 12:54

Вчера Берое записа втора победа в НБЛ, след като стопи 17 точки изоставане като гост на Ямбол и победи с 82-80. Ето как старши-треньорът на старозагорци Любомир Минчев коментира срещата:

 

„Радвам се, защото това е много важна победа за нас. Тя ни дава предимство над всички противници, защото съм убеден, че Ямбол ще затрудни доста отбори тук. Показахме характер, особено през второто полувреме, най-вече заради защитата, която демонстрирахме. Победата е още по-ценна за нас, защото бяхме без един много важен играч – Тихомир Желев, който не взе участие днес. Иначе това, че сме тръгнали с две победи в началото на първенството е наистина много позитивно. Най-вече, защото това са победи над наши преки съперници. Пак ще го повторя – в тази зала много други отбори ще загубят и това прави нашия успех много ценен.

 

През първото полувреме не играхме никак добре. Указанията, които бях дал на моите играчи, бяха да не позволяваме на съперника да стартира силно срещата, да не им позволим да се разиграят, а точно това се случи. Определено ни предстои още доста работа, но ако гледаме реално – ние сме на две седмици подготовка. Трябва да подобрим най-вече играта в нападение, защото днес имаше много атаки, които не бяха отиграни както трябва.”

 

Попитан дали е очаквал, че тимът му ще стартира с две поредни победи, и то срещу силните тимове на Черно море порт Варна и Ямбол, наставникът на старозагорци отговори: „Определено бях притеснен от жребия за началото на първенството. Не бях доволен от това, че стартираме шампионата срещу отборите на Черно море и Ямбол, предвид проблемите, които имахме в подготовката. Далеч повече предпочитах да започнем например срещу Левски или Лукойл. Но въпреки всички трудности успяхме да постигнем победи и в двата мача, което трябва само да ни радва.”

 

В края на коментара си, треньорът на Берое сподели и мнението си относно настоящото първенство на НБЛ: „Смятам, че първенството през този сезон е много по-изравнено на базата на това, че и ние се засилихме. Имаме по-добър състав от миналата година. Със сигурност шампионатът ще е много по-интересен, защото просто всички двубои ще са много равностойни и завързани.”

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Любо Минчев, Берое, Ямбол, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи