Будучност – отборът със суперсъстав


Будучност – отборът със суперсъстав
19-10-2014 10:22

Будучност е отбор, който може да се похвали с изключително качествена селекция. Тимът взе имена от световна величина с богат опит в Европа, а някои и в НБА. Това събиране на талант на едно място със сигурност ще се отплати на клуба с добри постижения този сезон както в Адриатическата лига, така и в Еврокъп.

 

Клубът има интересна история, като доминира в бивша Югославия – един от изворите на таланти за европейския баскетбол. Между 1999 и 2001 година Будучност има три поредни титли в югославското първенство и рекорд от 51 поредни домакински победи.

 

От 2007 година насам Будучност е шампион на Черна гора и само един път в този период не е носител на Купата на страната. Тимът има седем участия в Еврокъп за последните осем години, с също е стигал два пъти до Файнъл 4 на Адриатическата лига.

 

Българският шампион Лукойл Академик срещна Будучност в груповата фаза на Еврокъп през сезон 2012/2013. Тогава черногорският шампион победи „студентите” два пъти – със 75-72 в Подгорица и със 74-55 в София. Тогава в отбора бе и сегашният баскетболист на Левски Павлин Иванов.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Будучност, Адриатическа лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи